Actief in Wijk en Buurt

Onze sociaal werkers werken samen met u aan een prettige wijk-en leefomgeving.

Project Wijk in beweging Katwijk Noord

Wijk in beweging is een samenwerkingsproject tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Welzijnskwartier.

In het kort:

Samen met gezinnen en netwerkpartners uit Katwijk Noord worden activiteiten in de wijk opgezet, gericht op een gezonde(re) levensstijl. Hierbij valt te denken aan samen bewegen, samen gezond eten en verbindingen tussen jong en oud.

Campagne:"Geef het door!"

Welzijnskwartier en LUMC werken samen aan de uitvoering van Wijk in Beweging! in Katwijk Noord. Samen met bewoners, gezinnen en professionals worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij bewustwording én overdracht van gezondheid en welzijn centraal staan, waaronder de campagne "Geef het door".

"Geef het door" wil op een creatieve en positieve manier bijdragen aan de dialoog. Voor dit project is aan Katwijkse gezinnen gevraagd wat zij doorgeven aan hun kinderen. Hetzelfde als zij hebben meegekregen van hun ouders, of maken zij juist andere keuzes? Fotografe Natacha Hulsebosch nam tien foto's van alledaagse situaties. Soms zo alledaags dat het de deelnemende gezinnen moeite kostte om zichzelf als bijzonder te zien. Door juist deze situaties uit te lichten wordt de dialoog op gang gebracht en mensen in de wijk letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht.

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact op nemen met Marloes de Mooij via haar mobiele nummer; 06-13423863 of stuur een mailtje naar marloesdemooij@welzijnskwartier.nl