Actief in Wijk en Buurt

Onze sociaal werkers werken samen met u aan een prettige wijk-en leefomgeving.

Buurtcentrum De Schelp

Buurtcentrum de Schelp biedt een ontmoetingsplek aan bewoners in de wijk Hoornes. Een plek waar iedereen, jong en oud, terecht kan met vragen of problemen, voor hulp of gewoon voor een praatje of kopje koffie.Kortom, een plek waar mensen elkaar ontmoeten! De Schelp vindt u aan de Suurmondstraat 1 in Katwijk, 071-889 44 61.

In Buurtcentrum De Schelp werken onze sociaal werkers van wijkteam Katwijk Noord. Zij ondersteunen bewoners onder andere met het opzetten en uitvoeren van activiteiten in de wijk. Heeft u vragen, opmerking en/of ideeën voor een activiteit, loop eens binnen. Mailen kan ook via: wijkwerk@welzijnskwartier.nl

Voor de laatste nieuwtjes kunt u hier de facebookpagina van buurtcentrum de Schelp bekijken.

Activiteiten die momenteel plaatsvinden in het buurtcentrum zijn:

Eettafel 'De Schelp'
Eettafel De Schelp is een initiatief van enthousiaste vrijwilligers binnen het buurtcentrum waar ontmoeten en gezelligheid worden gecombineerd met een laagdrempelige, gezonde maaltijd. Kosten bedragen € 3 voor een volwassen deelnemer en €1,50 voor een kind. De eettafel vindt Iedere dinsdag plaats van 18.00 - 19.30 uur. Iedere laatste dinsdag van de maand wordt er gekookt door vrouwen van Medelanders. Aanmelden kan in het buurtcentrum zelf.

De Formulierenbrigade
Hier kunt u hulp krijgen bij het invullen van (aanvraag)formulieren voor verschillende regelingen en voorzieningen. Ook kan men hier terecht voor meer informatie daarover en kan er gekeken worden op welke regelingen/voorzieningen u eventueel recht hebt. De medewerkers van de Formulierenbrigade zijn iedere donderdag aanwezig van 10.00 - 12.00 uur.

Vrouwencentrum Femke
Vrouwencentrum Femke is een ontmoetingsplek voor en door vrouwen, waar men activiteiten kan organiseren en waar vrouwen langs kunnen komen voor informatie en advies. Femke biedt alle vrouwen een kans om een brug te slaan tussen thuis zitten en actief deel te nemen aan de samenleving. De vrouwen zorgen zelf voor de organisatie van de activiteiten en het beheer van het centrum. Femke is open tijdens schooltijden.

Kinder- en tieneractiviteiten
Voor kinderen uit de wijk is er 1 keer per 2 weken (oneven weken) op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur een activiteitenprogramma; hier staan activiteiten zoals schilderen, tekenen, knutselen en buitenspeelmomenten centraal. Iedere donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur zijn er sport- en spelactiviteiten op het pleintje voor de Schelp. Iedere 2e zaterdag van de maand van 19.30 - 21.30 uur is er kinderdisco voor kinderen van 6 - 12 jaar. Iedere maandag- en woensdagmiddag zijn er activiteiten voor jongeren van 11 tot 15 jaar. Er zijn afwisselende activiteiten van sport en spel tot lekker chillen.

Samen bewegen

Iedere vrijdagochtend van 10.00 - 11.00 uur is er samen bewegen voor vrouwen. Tijdens dit uurtje wordt er onder leiding van een sportmedewerker (van Welzijnskwartier) getraind in groepsverband. Het bewegen is geschikt voor jong of oud, van elk niveau. Fit en meer energie door een uurtje bewegen, dat kan in de Schelp. Kosten bedragen € 2,-.

Buurttuintjes
Achter het buurtcentrum zijn er buurttuintjes te vinden, die onderhouden worden door diverse bewoners. Heeft u interesse kom gewoon een keer langs. Voor 7,50 per jaar kunt u een buurttuintje huren.

Inloop
Donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur kunnen buurtbewoners terecht in het buurtcentrum tijdens de inloopochtend. Iedereen is welkom om gezellig een bakkie met elkaar te drinken, een praatje te maken of gewoon van elkaars gezelschap te genieten.

Mannenkookgroep

Maandagochtend wordt er onder leiding van een ervaren kok een maaltijd gekookt door mannen. Het doel van de kookgroep is het zelfstandig leren bereiden van gezonde maaltijden. De groep bestaat inmiddels uit 9 leden die iedere maandag van 10.30 tot 13.30 uur koken en gezamenlijk eten.