Wijk en Buurt

Onze wijkwerkers werken samen met u aan een prettige wijk-en leefomgeving.

Wijk overschrijdende activiteiten

Welzijnskwartier heeft diverse activiteiten die niet wijkgebonden zijn. Deze vinden plaats op diverse plaatsen. Hieronder staat een overzicht.

Zomers Palet

Vervelen in de zomervakantie? Daar kan geen sprake van zijn! Welzijnskwartier organiseert namelijk elk jaar, gedurende de zomervakantie het Zomers Palet; een gevarieerd programma aan activiteiten voor senioren van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Ruim vijf weken lang kunt u meerdere dagen per week deelnemen aan activiteiten op verschillende locaties in de gemeente Katwijk . Een grote verscheidenheid aan activiteiten voor jonge en oudere senioren kenmerkt het Zomers Palet. Bent u actief of wat minder goed ter been, wilt u erop uit of liever genieten op een terras, houdt u van muziek en theater? Laat u dan eens verrassen bij het Zomers Palet. Lees hier meer over de achtergronden van het Zomers Palet.

Ouderen en Verkeer
Samen met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Katwijk, willen wij ervoor zorgen dat senioren veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen.

Automobilisten
Voor senioren die al jaren in het bezit zijn van een rijbewijs organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met VVN jaarlijks een Broemdag (BReed overleg Ouderen En Mobiliteit). Samen met een geschoolde rijinstructeur wordt een praktijkles gevolgd. Uw oren en ogen worden gecontroleerd en uw reactievermogen getest. Tevens wordt u tijdens deze dag bijgeschoold in de verkeersregels. Als scootmobielrijder kunt u hierdoor 'goed getraind' deel blijven nemen aan het verkeer.

Scootmobielrijders
Jaarlijks organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met onder andere Veilig Verkeer Nederland de scootmobielcursus. Er wordt daarbij een parcours met hindernissen afgelegd en ook is er uitgebreide aandacht voor theorie (met beeldmateriaal). Door de Vegro/Welzorg wordt er technisch controle van hun scootmobiel uitgevoerd. Ook uw oren en ogen worden gecontroleerd.

Er is ook een praktijk gedeelte waar de scootmobielrijder samen met een begeleider een traject aflegt (praktijk les) in de directe omgeving. De begeleider geeft feedback aan de scootmobielrijder.

Data worden bekend gemaakt via de lokale pers.