Wijk en Buurt

Onze wijkwerkers werken samen met u aan een prettige wijk-en leefomgeving.

De Zwanenburg Katwijk Aan Zee

In het dienstencentrum worden verschillende activiteiten voor ouderen georganiseerd gericht op ontmoeting en ontspanning. U vindt ons aan de Zwanenburgstraat 62.

Koffie+
Dinsdag en Woensdag 10.00-14.00 uur
De Koffie+ richt zich op ouderen die behoefte hebben om met leeftijdsgenoten bij elkaar te komen. Elke week bent u van harte welkom in een kleine kring van leeftijdgenoten waar aandacht voor elkaar centraal staat. Met elkaar wordt ook warm gegeten.

Door deze activiteit, die een sociale dagopvang functie heeft, proberen wij uw contacten met leeftijdgenoten uit te breiden en/of te versterken.

Bloemschikken
Woensdag 10.00-12.00 uur
Een keer per twee maanden wordt onder leiding van een docent een bloemstukje gemaakt. Voor materialen wordt gezorgd.

Fietsen
Woensdag verzamelen om 09.30 uur
In de zomer periode op de woensdagochtend en in de winter op de woensdagmiddag.

Bij geschikt weer wordt er, gestart vanaf het dienstencentrum, een fietstocht gemaakt van 25 30 kilometer in de omgeving van Katwijk, Rijnsburg & Valkenburg. Een sportieve manier om leeftijdgenoten te ontmoeten.

Koffie-inn
Woensdag 10.00-12.00 uur
Om de week kunt u bij de koffie-inn gezellig koffiedrinken met uw buurt- en/of leeftijdgenoten. U kunt dan ook mee doen aan bingo.

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)
Woensdag 13.45-14.30 uur
Tijdens deze wekelijkse gymnastieklessen worden er oefeningen gedaan waarbij gebruik wordt gemaakt van ballen, hoepels, knotsen, ringen, etc. De bewegingen worden aangepast aan u als deelnemer en veel van de oefeningen kunnen zittend op een stoel worden uitgevoerd.

Samen computeren
Dinsdag 10.00 – 12.00 uur
Onder leiding van een docent, leert u samen met leeftijdgenoten, nog meer mogelijkheden met uw computer.

Spreekuur Ouderenadvies
Dinsdag 15.00-17.00 uur

Heeft u vragen rondom wonen, zorg, vervoer, financiën en welzijn, dan kunt u een beroep doen het spreekuur ouderenadvies.. U kunt zonder afspraak binnenlopen.

Koek en Soepie
Maandag 10.00-14.00 uur Begin de week samen met andere mensen in uw wijk. Vrije inloop op elk tijdstip. Onder het genot van een kopje koffie en een bolletje met een soepie, is er gelegenheid een spelletje te doen, tijdschrift te lezen, puzzeltje te leggen.

Crea ochtend
Elk 1ste en 3 de donderdag van de maand van 10.00 t/m 12.00 uur
Deze ochtend is bedoelt voor iedereen die van knutselen houdt, of dit nu al een eigen knutsel werkje is of u wilt iets nieuws leren. Op de 1 ste donderdag van de maand is er een workshop. Aanmelden niet nodig.

Info ochtend
1x in de 2 maanden op woensdagmorgen van 10.00-12.00 uur. We geven u info op allerlei gebied. Het zijn wel altijd thema's waar u al oudere mee te maken kan krijgen. Denk aan: medicijngebruik, vervoer, huisvesting, veiligheid (politie/brandweer). Aanmelden is niet nodig.

Algemene Ouderenbond Katwijk

De Algemene Ouderenbond Katwijk (AOBK) biedt haar leden een activiteitenprogramma in dienstencentrum de Zwanenburg. Bekijk hier de website van de AOBK met daarop informatie over hun activiteiten en diensten.

Spreekuur Ouderenadvies
Heeft u vragen rondom wonen, zorg, vervoer, financiën en welzijn, dan kunt u zonder afspraak langskomen op het spreekuur Ouderenadvies; dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en elke 2e dinsdag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur in de Zwanenburg.

Open spreekuur voor mantelzorgers in Katwijk
Heeft u vragen op het gebied van mantelzorg, twijfelt u of u mantelzorger bent of wilt u zich bij ons inschrijven? Iedere donderdag van 9.30-11.00 uur heeft Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning een open inloopspreekuur in dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 in Katwijk Zee. In de schoolvakanties zijn wij niet aanwezig.