Kennismaken met Cultuur

Creatief kennismaken met cultuur, van inspirerende workshops tot feestelijke festivals.

Cultuur algemeen

​Een gezonde gemeente heeft een rijk en gevarieerd cultureel leven. Uitingsvormen als toneel, muziek, zang, dans, literatuur en beeldende kunst zijn daar een voorbeeld van. De afdeling cultuur vanuit Welzijnskwartier geeft vorm aan het gemeentelijk cultuurbeleid.

Cultuur is een bindmiddel. Samen met de gemeente, de muziekschool, het basisonderwijs (Schoolkunstcommisie), voortgezet onderwijs en verenigingen zijn educatieve programma's ontwikkeld om de Katwijkse jeugd te laten kennismaken met diverse kunstvormen en de doorstroom naar het lokale verenigingsleven te bevorderen.

Naast het werken met de jeugd zijn er ook activiteiten ontwikkeld voor presentaties waar de verenigingen in de mogelijkheid worden gesteld zich eens extra aan het Katwijkse publiek te vertonen. Ook doet Katwijk mee met de 'Week van de Amateurkunst'.

In samenwerking met het jongerenwerk zet The Art Squad Katwijk workshops uit in de jongerencentra. Zo komt de jeugd niet alleen in aanraking met moderne en klassieke culturele uitingsvormen maar maken ze ook kennis met het jongerenwerk.