Kennismaken met Cultuur

Creatief kennismaken met cultuur, van inspirerende workshops tot feestelijke festivals.

Kunstroute

Ieder jaar organiseert de Schoolkunstcommissie de Kunstroute. De kunstroute is een culturele wandeling door Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn en Rijnsburg waaraan jaarlijks zo'n 800 leerlingen uit groep 7 van de basisscholen uit Katwijk meedoen.

Alle groepen beginnen op een verschillend punt en lopen zo hun eigen route. Tijdens deze route komen ze verschillende vormen van kunst en cultuur tegen. Bij verschillende kunstwerken en monumenten op de route zijn vragen gemaakt die door de kinderen beantwoord worden.

Daarnaast nemen de leerlingen deel aan drie culturele workshops op verschillende locaties. Denk hierbij onder meer aan workshops Muziek door de Muziekschool, Theater door Mimiek's Theater, Dans door dansvereniging DWS en workshops door het Katwijks Museum.

De Kunstroute heeft als doel basisschoolleerlingen te laten proeven aan de diverse vormen van kunst en cultuur en ze op een speelse manier kennis te laten maken met de talrijke culturele verenigingen en organisaties die Katwijk rijk is.

De Kunstroute vindt ieder jaar plaats op de eerste donderdag en vrijdag van juni.