Kennismaken met Cultuur

Creatief kennismaken met cultuur, van inspirerende workshops tot feestelijke festivals.

Doe mee met de Week van de Amateurkunst!

Katwijk doet jaarlijks samen met Welzijnskwartier mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht.

Tijdens de Week van de Amateurkunst presenteren verenigingen zich door bijvoorbeeld een gewone repetitieavond openbaar te maken, muzikale workshop te geven, open dag te houden of een presentatie te geven. Vragen over de WAK week kun je mailen naar cultuur@welzijnskwartier.nl. Kijk ook op iktoon voor de landelijke campagne. iktoon is de nieuwe WAK stijl

Digitale Week van de Amateurkunst 2020
Ook dit jaar doet Katwijk weer mee met de week van de Amateurkunst, maar dan in een digitale vorm, klik hier voor meer info en doe mee!

'Kijk kunst! Voor het Raam'

Met 'Kijk kunst! Voor het Raam' willen we de amateurkunst op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van het publiek. Deze 'eigen huis en tuin expositie' geldt jaarlijks voor de hele maand juni.
Dit jaar willen we daarmee ook het thema 'eenzaamheid' onder de aandacht brengen. Ouderen hebben een grote risico het coronavirus op te lopen, wat leidt tot minder sociaal contact met dierbaren. Laat door middel van 'Kijk kunst! Voor het Raam' zien welke dierbaren worden gemist door een amateurkunstwerk van deze persoon voor het raam te hangen. Denk hierbij aan een schilderij gemaakt door een dochter die haar moeder mist, of een kunstwerk die een kleinkind heeft gemaakt van zijn of haar oma.

Hoe werkt het precies?

Meedoen aan 'Kijk Kunst! Voor het Raam' is heel eenvoudig.

1 Hang een eigen kunstwerk voor het raam, zodanig dat deze vanaf de openbare weg te zien is
2 Hang de poster van Kijk Kunst! Voor het Raam erbij
3 Maak een foto* vanaf buiten en mail deze naar j.vanderbent@katwijk.nl

Hoe komt u aan de posters?
Mail uw aanvraag naar j.vanderbent@katwijk.nl of download de kijk Kunst poster en druk deze zelf af.

Wat kunt u winnen?
Een jury beoordeeld de inzendingen op de kwaliteit van het kunstwerk, de creativiteit en op de wijze van tentoonstellen.
De drie meest originele inzendingen worden beloond met een unieke Cultuurbox!

'Kijk kunst! Voor het Raam'