Sport en Bewegen

Sportieve activiteiten voor jong en oud, ondersteuning aan verenigingen en begeleiding op maat.

Fit en vitaal op oudere leeftijd

Regelmatig bewegen is belangrijk, het houdt u gezond en vooral fit. Het zorgt voor meer zelfstandigheid en meer keuzevrijheid bij uw dagelijkse activiteiten. U ontmoet andere mensen en wellicht ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Welzijnskwartier verzorgt wekelijks beweeglessen voor ouderen. Voor senioren die nog 'superfit' zijn en fanatiek willen sporten, maar ook voor ouderen die 'wat rustiger aan willen doen' en/of beperkingen hebben. De activiteiten vinden plaats in diverse locaties in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg,

In het kort kunt u lezen welke beweegactiviteiten Welzijnskwartier zelf organiseert voor wie de lessen bedoeld zijn.

Meer Bewegen voor Ouderen

Speciaal voor onze ouderen rond de 75 jaar en ouder organiseert Welzijnskwartier Meer Bewegen voor Ouderen. U wilt graag fit blijven om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen, dan zijn deze lessen op uw lijf geschreven. U gaat allerlei oefeningen doen om uw lichaam soepel te houden en natuurlijk ook om uw conditie te verbeteren. Gezelligheid en een kopje koffie na afloop van iedere les zorgt er voor dat u het ook nog eens heel leuk vindt om te bewegen.

Beweegactiviteiten op muziek

Doe de muziek aan en iedereen gaat bewegen en dansen. Tijdens deze lessen doen we allerlei oefeningen op muziek om uw conditie te verbeteren en het lichaam lekker soepel te houden. De gemiddelde leeftijd voor 'Bewegen op muziek' is rond de 60-70 jaar. Het kopje koffie na afloop hoort er natuurlijk ook bij.

Volksdansen en Line dance

Volksdansen is plezier voor iedereen. Dansen en kennismaken met cultuur uit alle landen van de wereld is volksdansen. De dansen zijn eenvoudig, aangepast aan uw eigen tempo en ook nog leuk om naar te kijken.

Country- line dance

Een Country line dance is een dans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika over gekomen. Bij Country-line dans wordt er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Country line dance kenmerkt zich niet alleen door de Country muziek waarop gedanst wordt, maar soms ook in klederdracht en entourage van de omgeving.

Tai Chi

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. De rustige, in elkaar vloeiende, bewegingen versterken en ontspannen uw lichaam en geest. Het beoefenen van Tai Chi heeft een positieve invloed op uw gezondheid en is uitermate geschikt voor ouderen.

In het overzicht kunt u zien waar en op welk tijdstip de activiteiten plaats vinden. Om mee te doen is geen bijzondere kleding vereist. Gemakkelijk zittende vrijetijdskleding voldoende bewegingsvrijheid is prima. Bij seniorensport in de gymzaal zijn sportschoenen (zonder zwarte zool) noodzakelijk.

Seniorensport

Seniorensport is bedoeld voor de fanatiekelingen onder ons. De gemiddelde leeftijd is tussen de 65 en 75 jaar. In de sportzaal gaat u aan uw conditie werken, doet u allerlei oefeningen om het lichaam soepel houden. Veel variatie met o.a. badmintonnen, volleyballen of andere balspelen zorgt ervoor dat u wekelijks gezellig met elkaar gaat sporten. Bekijk hier op welke plaatsen en wanneer u mee kunt doen met seniorensport.

De kosten verschillen per activiteit en variëren tussen de € 70 en €120,00 per seizoen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor 'Meer Bewegen voor Ouderen' en Seniorensport in de aanvullende verzekering.

Wandelen en fietsen
Op diverse plaatsen kunt u in ons mooie Katwijk fietsen en wandelen samen met anderen. Welzijnskwartier heeft een overzicht gemaakt van de wandel-en fietsactiviteiten in Katwijk. Afhankelijk van uw eigen mogelijkheden kunt u contact opnemen met de contactpersoon.

De kosten verschillen per activiteit en variëren tussen de € 70 en €120,00 per seizoen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor 'Meer Bewegen voor Ouderen' en Seniorensport in de aanvullende verzekering.

Wandelvoetbal

Via Welzijnskwartier bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het zogenaamde wandelvoetbal. Dit gebeurd bij meerdere sportverenigingen. Voor een impressie kunt u onderstaand promotiefilmpje bekijken. Voor meer informatie hierover kunt u Saskia Koster benaderen via telefoon 071-4033323