Actief met en voor jongeren

Samen met jou werken we aan een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding waarbij je talenten centraal staan.

Jongerenwerk in Noordwijk

Het jongerenwerk in de gemeente Noordwijk is actief binnen de kernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en de Zilk en richt zich met name op het ambulante jongerenwerk.

Het ambulante jongerenwerk legt contact met jongeren tussen de 10 en 23 jaar op speelpleintjes in de buurt, op school of in parken. We bemiddelen in overlastsituaties, adviseren en inventariseren welke behoeften en wensen er spelen onder de jongeren. In samenwerking met partners als de gemeente, scholen, verenigingen, politie en zorgpartners signaleren we vroegtijdig problemen bij jongeren.

Door middel van een gezamenlijke, preventieve aanpak heeft het jongerenwerk een rol in het voorkomen van problemen zoals onder andere schooluitval, een ongezonde levensstijl en overlastsituaties in de wijk. We streven ernaar dat jongeren gezond, kansrijk en veilig opgroeien.

Naast het organiseren van activiteiten voor jongeren in kwetsbare situaties, biedt het jongerenwerk aansprekende activiteiten voor alle jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar. Deze activiteiten zijn gericht op preventie, voorlichting en talentontwikkeling.

De activiteiten kunnen plaatsvinden op straat en op diverse locaties. Momenteel maken we gebruik van de locatie X-out in Noordwijkerhout waar activiteiten in bovenstaand kader georganiseerd worden. In Noordwijk zijn we onder andere actief in de Boerenburg (containerunits) en kunnen activiteiten in de toekomst, mogelijk plaatsvinden op scholen, verenigingen en andere maatschappelijke accommodaties.

Jongerencentrum X-out
Viaductweg 50
2211 GT Noordwijkerhout
0252-344487

Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van X-out?
Like ons op Facebook: https://www.facebook.com/jongerenwerknoordwijkVolg ons op Instagram: jongerenwerknoordwijk

Sociaal werker: Lindsay Korsuize
Tel: 06-12114708
Mail:lindsaykorsuize@welzijnskwartier.nl

Sociaal werker: Vera van der Laan
Tel: 06-82541954
Mail:veravanderlaan@welzijnskwartier.nl

Sociaal werker: Luc Meeuwenoord
Tel: 06-40451936
Mail:lucmeeuwenoord@welzijnskwartier.nl

Sociaal werker: Johan van Weeghel
Tel: 06 82755717
Mail:johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl

Sociaal werker: Johan Braaksma
Tel: 06 36184030
Mail:johanbraaksma@welzijnskwartier.nl

Sociaal werker: Jeroen van de Voort
Tel: 06-43019444
Mail: JeroenvanderVoort@welzijnskwartier.nl