Jongerenwerk

Ons team werkt samen met jou aan een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding waarbij je talenten centraal staan.

Zorg jij als jongere voor een ziek familielid?

Eén op de vier jongeren krijgt te maken met een ziek familielid die langdurige zorg nodig heeft. Dit noemen wij Jonge Helden. Je kunt dus al een Jonge Held zijn als je minimaal drie maanden zorg verleend aan een ziek familielid, zoals bijvoorbeeld een ouder, broer, zus, oma of opa.

Een Jonge Held wordt ook wel een jonge mantelzorger genoemd. Een Jonge Held kan bijvoorbeeld een zieke oma hebben waarvoor hij of zij boodschappen haalt of broertjes of zusjes die hij uit school moet ophalen omdat mama of papa langdurig ziek is.

Het kan ook om kleine taken gaan die je uitvoert om je familie te helpen. Er zijn ook jongeren die dagelijks of wekelijks voor een familielid moeten zorgen. Denk maar aan het koken voor het gezin, het huis schoonmaken of voor kleine broertjes en zusjes zorgen.

Ben jij zo'n Jonge Held?

Je kunt dus al een Jonge Held zijn zonder het zelf door te hebben. Jonge Helden hebben vaak veel taken, waardoor je als jongere al veel verantwoordelijkheid hebt en dat kan soms super lastig zijn. Als je zo zorgt voor een familielid, betekent dat, dat je vaak afspraken en leuke activiteiten moet afzeggen. Je hebt ook niet altijd genoeg tijd om huiswerk te maken of misschien kom je regelmatig te laat (op school of op werk). Ook kan je gedrag veranderen: je kunt eerder 'volwassen worden' dan je leeftijdsgenoten.

De gemeente Katwijk is trots op onze Jonge helden en wil hen graag verder helpen. Daarom heeft Welzijnskwartier het project 'Jonge Helden' opgezet.

Laat ons weten dat je er bent
Herken je je zelf in deze omschrijving? Dan ben jij dus ook zo'n Jonge Held en willen wij jou graag leren kennen!
Je kunt bij ons:
-Je verhaal kwijt
-Ondersteuning krijgen
-Lotgenoten ontmoeten
-Even bijkomen van de drukte

Lijkt het je wat? Neem dan contact op met jongerenwerker Nadine de Koning. Dan kan via what's app, bellen of mailen: 06-13424207
nadinedekoning@welzijnskwartier.nl

We hopen je te ontmoeten!