Ondersteuning ouderen

Wij bieden u een gevarieerd activiteitenaanbod en ondersteuning zoals personenalarmering, maaltijdservice en klussendienst.

Wat kunnen wij voor u, als oudere, betekenen?

Als oudere kunt u in omstandigheden komen waar u niet direct raad mee weet. Hierbij valt te denken aan ziekte, lichamelijke beperkingen, gevoelens van eenzaamheid, verlies van dierbaren. Wellicht heeft u moeite met het bijhouden van uw administratie.

Onze sociaal werkers met het aandachtsgebied ouderen en mantelzorgers zijn er, om samen met u over uw situatie te praten. Deze gespecialiseerde medewerkers zijn vertrouwenspersonen die samen met u op zoek gaan naar mogelijke oplossingen, zodat u weer verder kunt. Zij zijn werkzaam binnen het Wijkteam van de gemeente Katwijk.

Ook als familielid of kennis (mantelzorger) van een oudere kunt u met hen contact opnemen voor gratis informatie, advies, begeleiding en ondersteuning.

Bekijk hier de info over het Wijkteam van de Gemeente Katwijk

Ontspannende activiteiten voor ouderen in de gemeente Katwijk

Onze sociaal werkers organiseren vanuit onze wijkteams, in de diverse kernen van Katwijk, activiteiten gericht op ontmoeting. Zij werken daarbij samen met talloze vrijwilligers en diverse organisaties.
De activiteiten die specifiek voor ouderen worden georganiseerd, kunt u hier bekijken. U treft daar ook informatie over de verschillende ontmoetingslocaties Huis van de Buurt Zwanenburg en buurtcentrum De Schelp in Katwijk, De Voorhof in Rijnsburg, het Dorpshuis in Valkenburg.