Ouderenwerk

Wij bieden u een gevarieerd activiteitenaanbod en ondersteuning zoals personenalarmering, maaltijdservice en klussendienst.

Activiteiten voor ouderen

Welzijnskwartier organiseert in de diverse woonkernen van de gemeente Katwijk verschillende activiteiten voor ouderen. Hierbij valt te denken aan activiteiten op het gebied van gezond bewegen, omgaan met de computer, ontmoeting met leeftijdgenoten. We werken hierbij samen met vrijwilligers, partnerorganisaties en wijkbewoners.

Samen aan de slag met uw iPad, laptop of smartphone?
Het gebruiken van apparatuur met internet biedt mensen allerlei mogelijkheden om met anderen in contact te komen, foto's te delen, aankopen te doen en informatie op te zoeken over producten en diensten. Maar hoe komt u erachter hoe dat werkt en wat is er zoal mogelijk? Hiervoor is 'Samen computeren' in het leven geroepen. Wekelijks kunt u op verschillende locaties in de gemeente Katwijk terecht om met andere ouderen te leren over de mogelijkheden van uw computer. Kijk hier voor meer informatie over locaties en kosten.

Nieuwsgierig wat er nog meer voor ouderen te vinden is op internet? Bekijk dan eens seniorweb.

Andere mensen ontmoeten?
Lijkt het u wat om andere mensen te ontmoeten in de gemeente Katwijk? We bieden diverse activiteiten in de Voorhof in Rijnsburg, De Zwanenburg in Katwijk en het Dorpshuis in Valkenburg. Klik hier voor een vrolijke impressie gemaakt door Paul van Houten.

Samen bewegen; fit worden en gezelligheid ervaren
Regelmatig bewegen is belangrijk. Zeker ook op latere leeftijd. Het maakt de kans op allerlei aandoeningen kleiner. Terwijl u beweegt, verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. U slaapt lekkerder en staat 's ochtends fitter op. Daarnaast is bewegen ook gewoon leuk, zeker in een gezellige groep met mensen van uw eigen leeftijd. U ontmoet nieuwe mensen en daar kunnen leuke contacten uit ontstaan.

Bewegen dichtbij huis
In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn er volop activiteiten waar het bewegen op wat oudere leeftijd centraal staat.
Bekijk hier onze informatie over bewegingsmogelijkheden voor ouderen.