Ondersteuning ouderen

Wij bieden u een gevarieerd activiteitenaanbod en ondersteuning zoals personenalarmering, maaltijdservice en klussendienst.

Activiteiten voor ouderen

Welzijnskwartier organiseert in de diverse woonkernen van de gemeente Katwijk verschillende activiteiten voor ouderen. Hierbij valt te denken aan activiteiten op het gebied van gezond bewegen, omgaan met de computer, ontmoeting met leeftijdgenoten. We werken hierbij samen met vrijwilligers, partnerorganisaties en wijkbewoners.

Andere mensen ontmoeten?

Lijkt het u wat om andere mensen te ontmoeten in de gemeente Katwijk? We bieden diverse activiteiten in de Voorhof in Rijnsburg, Huis van de Buurt Zwanenburg in Katwijk en het Dorpshuis in Valkenburg. Klik hier voor een vrolijke impressie gemaakt door Paul van Houten.

Samen bewegen; fit worden en gezelligheid ervaren
Regelmatig bewegen is belangrijk. Zeker ook op latere leeftijd. Het maakt de kans op allerlei aandoeningen kleiner. Terwijl u beweegt, verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. U slaapt lekkerder en staat 's ochtends fitter op. Daarnaast is bewegen ook gewoon leuk, zeker in een gezellige groep met mensen van uw eigen leeftijd. U ontmoet nieuwe mensen en daar kunnen leuke contacten uit ontstaan.
In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn er volop activiteiten waar het bewegen op wat oudere leeftijd centraal staat.Bekijk hier onze informatie over bewegingsmogelijkheden voor ouderen.

Samen aan de slag met uw tablet, laptop of smartphone?
Het gebruiken van apparatuur met internet biedt mensen allerlei mogelijkheden om met anderen in contact te komen, foto's te delen, aankopen te doen en informatie op te zoeken over producten en diensten. Maar hoe komt u erachter hoe dat werkt en wat is er zoal mogelijk? Hiervoor zijn de inloopspreekuren 'Samen computeren' in het leven geroepen. Wekelijks kunt u op verschillende locaties in de gemeente Katwijk terecht om met andere ouderen te leren over de mogelijkheden van uw computer.

Dinsdag tussen 10.00 - 12.00 uur in Huis van de Buurt Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62, Katwijk.
Dinsdag tussen 14.00 - 16.00 uur bij de Burgt, Burgemeester Koomansplein 1, Rijnsburg.

De kosten bedragen 2,50 per keer inclusief een kopje koffie/thee.

Nieuwsgierig wat er nog meer voor ouderen te vinden is op internet? Bekijk dan eens de website van seniorweb.


Ouderen en verkeer
Samen met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Katwijk, willen wij ervoor zorgen dat senioren veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen.

Automobilisten
Voor senioren die al jaren in het bezit zijn van een rijbewijs organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met VVN jaarlijks een Broemdag (BReed overleg Ouderen En Mobiliteit). Samen met een geschoolde rijinstructeur wordt een praktijkles gevolgd. Uw oren en ogen worden gecontroleerd en uw reactievermogen getest. Tevens wordt u tijdens deze dag bijgeschoold in de verkeersregels. Als automobilist kunt u hierdoor 'goed getraind' deel blijven nemen aan het verkeer.

Scootmobielrijders
Jaarlijks organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met onder andere Veilig Verkeer Nederland de scootmobielcursus. Er wordt daarbij een parcours met hindernissen afgelegd en ook is er uitgebreide aandacht voor theorie (met beeldmateriaal). Door de Vegro/Welzorg wordt er technisch controle van hun scootmobiel uitgevoerd. Ook uw oren en ogen worden gecontroleerd.

Er is ook een praktijk gedeelte waar de scootmobielrijder samen met een begeleider een traject aflegt (praktijk les) in de directe omgeving. De begeleider geeft feedback aan de scootmobielrijder.

Data worden bekend gemaakt via de lokale pers.