Ochtendje koersbal in Atrium van de Zwanenburg

Op Woensdag 21 September werd er in samenwerking met Dunavi, Welzijnskwartier en de AOBK een koersbal wedstrijd georganiseerd waar iedereen die mee wilde doen zich voor in kon schrijven

Koersbal is een van de meest populaire sporten onder Nederlandse ouderen. De balsport lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boule en wordt vooral binnen beoefend. Veel mensen weten niet dat koersbal (in Engeland Bowls genoemd) een balsport is waarvan de geschiedenis tot wel honderden jaren teruggaat en destijds vooral in Groot Brittannië populair was.

Opening

Onder het genot van een kopje koffie of thee opende Maria van der Plas van Welzijnskwartier de ochtend, ook waren er een aantal mensen van de AOBK en Dunavie aanwezig. Rond 10:00 uur legde Lia Visser van de Koersbalclub de spelregels uit, dat was nodig omdat velen voor het eerst kennis maakte met het spel.

Na de uitleg startte de eerste ronde. Na een wat onwennig begin, ging het al snel een stuk beter en werden de deelnemers steeds fanatieker. Sommige deelnemers hadden het snel onder de knie en weer anderen zorgden voor veel hilariteit door de ballen op de meest vreemde plaatsen te laten stoppen.

Lekkers bij de koffie

Na de eerste ronde was er koffie met gebak, het gebak werd door Dunavie verzorgd en was heerlijk. Wij willen Dunavie daar dan ook hartelijk voor bedanken, daarna volgden nog een aantal rondes.

Uiteindelijk was het een hele leuke, gezellige en sportieve ochtend en volgens velen voor herhaling vatbaar.