Katwijk Rijd(t) Mee

Kom op de plek waar u moet zijn! Bel ons en vraag een rit aan. We brengen u weg en halen u op. 

Bel meteen naar Katwijk Rijd(t) Mee (071-3031280)
op werkdagen van 9:00 t/m 12:00 bereikbaar

Wat is Katwijk Rijd(t) Mee?

Als u ergens heen wilt, maar dit niet meer zelf kunt dan helpt Katwijk Rijd(t) Mee u. Vervoer vóór en dóór inwoners van Katwijk. Vrijwillige chauffeurs kunnen u binnen- en buiten de gemeente Katwijk brengen en ophalen. 

Let op!

Beste Klant, door toename van ritaanvragen buiten regio Katwijk en minder chauffeurs voor ANWB Automaatje kunnen wij helaas uw rit niet garanderen. Ons advies is op tijd te bellen (indien mogelijk een week van tevoren) zodat wij uw rit op tijd kunnen inplannen. Wij danken u voor uw begrip.

Hoe werkt het?

Bellen - regelen - klaarstaan

1. Bel naar 071-3031280 en vraag een rit aan. De centrale is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. 
2. Zeg waar u heen wilt en dan regelen we het vervoer.
3. Zorg dat u op tijd klaarstaat. De chauffeur helpt u, indien gewenst, bij het in- en uitstappen.

Waarom een rit bestellen via Katwijk Rijd(t) Mee?

 • Aardige mensen die willen helpen 
 • De wijkhopper is een elektrische auto. Dit is goed voor het milieu. 
 • Voordelig reizen (veel goedkoper dan een taxi).
 • Snel geregeld! 
 • U krijgt korting op het abonnement op de wijkhopper als u een Wmo-voorziening vervoer (bijvoorbeeld Regiotaxi) hebt of 80+ bent.

 

 

Veiligheid

Uw veiligheid is belangrijk voor ons

Het is veilig om met ons te rijden. De chauffeurs krijgen trainingen om u goed te kunnen helpen (bijvoorbeeld: levensreddend handelen). Ook gaan we zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. 

WMO

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Katwijk Rijd(t) Mee

Heeft u een lichamelijke of verstandelijke beperking die vervoer lastig maakt en wilt u toch bij iemand op bezoek of naar een bingo? Dan heeft u misschien recht op de Wmo-voorziening voor vervoer.

Heeft u een lichamelijk of mentaal mobiliteitsprobleem, maar geen Wmo-indicatie? Dan kunt u ook gebruik maken van Katwijk Rijd(t) Mee. 

Meer over aanmelden WMO

De voertuigen - Stap in!

De verschillende manieren om met ons reizen: 

Wijkhoppers

De wijkhoppers zijn elektrische auto's. Er kunnen maximaal 3 passagiers in. Ze zijn zeer comfortabel. Ga met de wijkhopper van en naar huis, kerk, markt, kapper en de Huizen van de Wijk of alle andere wijkgebonden plekken binnen de gemeente Katwijk (Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg).

ANWB AutoMaatje
Ga met een vrijwilliger naar plekken buiten de gemeente Katwijk, zoals het ziekenhuis, de dokter of een vriendin. De chauffeurs gebruiken voor deze ritten hun eigen auto. Wij werken samen met het landelijke initiatief ANWB AutoMaatje

 

 

 

Mensen op een duofiets met scherm

Fietsmaatjes 

Wilt u graag op uit? Ga dan samen met Fietsmaatjes Katwijk fietsen op de elektrische duofietsen. De fietsen staan op verschillende plekken in de gemeente. 

Ik wil graag Fietsmaatje worden

Ik wil meer informatie over Fietsmaatjes Katwijk

 

 

 

Veelgestelde vragen over Katwijk Rijd(t) Mee

 1. Hoe neem ik contact op met de telefooncentrale? 
  Via het telefoonnummer 071– 303 12 80. De centrale is bereikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 09:00 tot 12:00.  

 2. Wat zijn de rijtijden?
  Onze chauffeurs rijden op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur. Er zijn ook chauffeurs die af en toe in de avond en op zaterdag willen rijden. Zondag rijden de chauffeurs niet.  Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u dit aangeven. De centralist kijkt dan of er iemand kan.

 3. Hoe kan ik een abonnement afsluiten?  
  Bel dit nummer: 071-3031280. De centralist legt u uit hoe het werkt. Vul de formulieren in die ze sturen en stuur ze terug. Dan heeft u een abonnement voor een jaar.

  Voor AutoMaatje sluit u geen abonnement af. U vult dan alleen een inschrijfformulier in. 

 4. Hoe boek ik een rit? 
  U doet dit door naar de telefooncentrale te bellen. De centrale is bereikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 09:00 tot 12:00. 

 5. Hoe ver van tevoren boek ik een rit? 
  U kunt tot uiterlijk 1 werkdagen van tevoren een rit boeken.  

 6. Wat betaal ik voor de Wijkhopper?  
  U sluit een jaarabonnement af. De kosten hiervoor zijn € 15,- per jaar. Als u een Wmo-indicatie voor vervoer (bijvoorbeeld regiotaxi) heeft of ouder bent dan 80 jaar is het abonnement € 10,- per jaar.  Per enkele rit betaalt u € 1,-. Heen en terug is dan dus € 2,-.  Aan het begin van de nieuwe maand worden de ritten van de vorige maand geïncasseerd middels een automatische incasso. Laat weten dat u 80 bent geworden (en geen Wmo-indicatie hebt), dan kunnen we de korting alsnog geven.

 7. Wat betaal ik voor een ritje met AutoMaatje? 
  De kosten voor een rit met een AutoMaatje bedragen € 0,35 per kilometer. De afstand van het huis van de chauffeur naar uw huis betaalt u ook en eventuele parkeerkosten. Als u belt wordt verteld wat het ongeveer kost. U betaalt contant.

 8. Mag ik mijn huisdier meenemen in de auto? 
  Alleen een hulphond mag mee, als de chauffeur dat ook goed vindt. 

 9. Kan ik mijn rollator of rolstoel meenemen?  
  U kunt een opklapbare rollator meenemen. Meld dit wel op het inschrijfformulier of bij de centralist. Een rolstoel past niet in de auto. 

 10. Als er wat gebeurt onderweg, ben ik dan verzekerd via Welzijnskwartier? 
  De Wijkhoppers hebben via Welzijnskwartier een inzittendenverzekering. Wanneer u daarmee een rit heeft bent u dus verzekerd via Welzijnskwartier.  De chauffeurs van AutoMaatje hebben zelf een inzittendenverzekering afgesloten. Hierbij bent u dus verzekerd via de chauffeur zelf.  

 11. Hoe annuleer of wijzig ik mijn rit?  
  U kunt mailen naar katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl of bel naar 0613425860 tussen 07:30 en 18:30. Tussen deze tijden, kunt u dit nummer ook bereiken als er onverhoopt iets gebeurt met de rit op de dag zelf.

 12. Kan ik een rit voor iemand anders boeken? 
  Ja. 

 13. Kan ik met AutoMaatje naar mijn zus in Groningen? 
  Ja. Er zijn chauffeurs die u ook een plaats verder weg willen brengen in Nederland. 

Word vrijwilliger 

Word chauffeur of help iemand met het regelen van een rit als centralist. Of word fietsmaatje.

​​​​​​​Neem contact op over een vrijwilligersvacature!