Mantelzorg

Mantelzorg kan zwaar zijn. Daarom zijn er veel ondersteuningsmogelijkheden. Op deze pagina leest u hier meer over. Meld u vooral ook aan als mantelzorger om gebruik te maken van onze diensten.

Registreer je als mantelzorger

Waarvoor kunt u bij ons en onze partners terecht?

Registreer u als mantelzorger

Hoe voorkom ik dat ik uitval? Hoe combineer ik mijn werk met de zorg voor mijn naaste? Welke ondersteuning kan ik krijgen? Welke woningaanpassingen zijn mogelijk? Allemaal vragen waar veel mantelzorgers mee rondlopen. Wij helpen daarbij. Door te luisteren en samen te kijken wat er nodig is om de zorg vol te houden. Ook geven we tips hoe je daarbij goed voor jezelf blijft zorgen. Ook na een leven van mantelzorg.

Registreer je gratis als mantelzorger en wij nemen contact met je op. Via deze registratie helpen we je ook bij het eventueel aanvragen van de Blijk van Waardering. Dit is een bedrag van €100 die u via Welzijnskwartier van de gemeente kunt krijgen.

Registreer u als mantelzorger

Maatwerk om overbelasting te voorkomen

Het voorkomen van overbelasting is voor iedereen anders. De een wil extra ondersteuning, de ander wil lotgenoten ontmoeten en een derde wil gewoon een luisterend oor. Samen gaan we op zoek naar een oplossing die bij jou past.

Ik wil een adviesgesprek

Parkeren voor mantelzorgers

Parkeren voor mantelzorgers in Katwijk is mogelijk voor mensen die langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week intensieve zorg verlenen aan een naaste. Mantelzorgers kunnen een mantelzorgvergunning aanvragen om maximaal 2.500 uur per jaar te parkeren. Niet-gebruikte uren kunnen niet worden meegenomen naar het opvolgende jaar. Ga naar www.katwijk.nl voor meer informatie (scroll tot onder de video en klik op het uitklapmenu "Parkeren voor mantelzorgers"). 

Nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van actuele informatie over mantelzorg? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl.

 

 

 

 

Nieuws

Waar zijn we te vinden?

In alle Huizen van de Buurt in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunt u terecht bij onze wijkteams.

Overzichtpagina wijken