Kunst en Cultuur

Een gezonde gemeente heeft een rijk en gevarieerd cultureel leven. Daar werken we hard aan i.s.m. de Schoolkunstcommissie en vele kunst- en cultuurverenigingen

Kunst- en cultuuractiviteiten

Ontdek toneel, muziek, zang, dans, literatuur en beeldende kunst

In opdracht van de gemeente Katwijk geven wij invulling aan het gemeentelijk cultuurbeleid. En dat doen we graag, want cultuur is een bindmiddel. Samen met de gemeente, de muziekschool, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs (Schoolkunstcommissie), en verenigingen ontwikkelen we educatieve programma's om de Katwijkse jeugd kennismaken te laten met al deze mooie kunst en cultuur die lokale vereniging te bieden hebben. Programma’s die ervoor zorgen meer willen weten over en doen met kunst en cultuur.

En niet alleen de jeugd laten we kennismaken met kunst en cultuur. Ook alle andere geïnteresseerden weten we te bereiken met onze projecten. Een greep hieruit:

  • Week van de Amateurkunst (IkToon)
  • Kunstroute
  • The Art Squad Katwijk workshops in de jongerencentra
  • Street4You! Straatspeeldagen voor kinderen

Vroeg beginnen met cultuursnuiven

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom organiseert Welzijnskwartier in opdracht van de Schoolkunstcommissie elk schooljaar culturele en sportieve kennismakingsworkshops buiten schooltijd voor basisschoolleerlingen van 4 tot en met 12 jaar.

Workshops buiten schooltijd

In samenwerking met een tiental lokale verenigingen en culturele organisaties wordt jaarlijks een breed aanbod aan van verschillende workshops aangeboden waar kinderen aan kunnen deelnemen. Er zijn workshops muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en cultureel erfgoed. De workshops worden aangeboden via platform Sjors Sportief & Creatief: www.doemeeinkatwijk.nl.

Dansende meisjes

Stel je vraag

Foto van Asli Filiz

Asli Filiz

Sociaal Werker - Ontmoeten