Jong en oud geniet van Zomer in Katwijk

Welzijnskwartier organiseert de hele zomervakantie ruim 70 activiteiten in alle wijken van Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Voor jong en oud, iedereen kan meedoen. Ontdek hoe leuk het is om dichtbij huis iets te doen wat voelt alsof je ver weg op vakantie bent. Met elkaar maken we er een mooie zomer van! Niets was te gek om aan mee te doen in de tweede week van het programma Zomer in Katwijk. Een impressie:

Laat de ballen maar vallen

Een dames- en herenteam verkenden elkaars krachten en talenten bij een heuse Jeu de boules clinic wat in samenwerking met Buurtpreventie Frederiksoord Rijnsburg werd georganiseerd: "Echt leuk om zo met elkaar serieus aan de slag te gaan met die ballen", grinnikt een deelnemer van het winnende damesteam.

Smoothies smikkelen en meedoen aan grootouder-kleinkind bingo

"Mijn vriendinnetje Denise en ik hebben roze smoothies gemaakt", vertelde een stralende 6-jarige Jessica die afgelopen woensdag bij het Cruyffcourt bij de Molenwijk met nog 24 andere kinderen in groepjes smoothie-recepten mochten uitproberen.

"De zomer is een altijd een gezellige tijd om samen met je kleinkinderen wat te doen. Samen met mijn kleindochters besloot ik daarom om mee te doen aan de grootouder-kindbingo in de Vredeskerk in Katwijk. Na maanden niet in de kerk geweest te zijn, was dit fijn om dit zo met elkaar te doen. Het was een vrolijke boel in de kerk met al die kids en hun opa's en oma's. We hebben enorm van deze leuke middag genoten!" aldus mevrouw van der Plas die samen met haar kleindochters net zo fanatiek meespeelde.

Vossen spotten in Rijnsburg

Door heel Rijnsburg waren ze op een hele warme dag op de laatste dag van juli te vinden; 'vossen'. Op allerlei plekjes zaten onder andere elfjes, brandweermannen en piraten verstopt om door groepjes kinderen met hun ouders gevonden te worden. Een moeder liet na afloop weten: "Ik ben zo blij dat mijn kids aan de leuke activiteiten van Welzijnskwartier mee kunnen doen. Mijn dochter vond het in het begin allemaal heel spannend, maar al snel vroeg ze me of we volgende week weer ergens aan mee gingen doen. Samen zoeken we op de website www.zomerinkatwijk.nl wat leuks uit. Het spreekt me ook heel erg aan dat er activiteiten zijn, waar hele gezinnen aan mee kunnen doen. Er zijn ook voor mijn ouders op leeftijd passende activiteiten zoals fietstochten, wandelen, bewegen."

Zien we je volgende week ergens (3 tot en met 7 augustus?

Maandag: Ontdek mooie plekjes op de fiets in Valkenburg (vervallen ivm slecht weer)
Dinsdag: Volg een workshop schilderen in de Goerie of ga lekker sportief en creatief aan de slag in De Schelp
Woensdag: Loop gezellig mee tijdens de wandeltocht door Panbos
Donderdag: Kom een lekker soepje halen bij de soepbus bij de Brug
Vrijdag: Waag je aan een DJ workshop en wie weet word jij wel de nieuwe Martin Garrix!

Voor het totaaloverzicht van activiteiten en inschrijven ga je naar www.zomerinkatwijk.nl