​Waardevolle contactmomenten tijdens Zomer in Katwijk

We kijken terug op een week waarin de temperatuur langzaam maar zeker naar tropische waarden steeg. Gelukkig konden bijna alle activiteiten in deze derde week van ons zomerprogramma doorgaan wat leidde tot mooie ontmoetingen tussen jong en oud.

De schatten van Panbos ontdekken

"Zeg Henk, wat is dit dan voor een mooi bloemetje?", met een paarse bloem in haar hand probeert één van de bijna 15 wandelaars de aandacht van boswachter Henk te trekken. Henk vertelt enthousiast welke bloem het is en laat vervolgens nog veel meer schatten zien die het Panbos in Katwijk allemaal te bieden heeft. "Het is echt fijn om te merken hoe zo'n wandeling door dit prachtige natuurgebied mensen bij elkaar brengt. Er lopen mensen mee als gezin maar er zijn ook een aantal mensen bij die alleen gekomen zijn. Daar doen we het voor, mensen met elkaar in verbinding brengen en hen bij onze activiteiten betrekken. Er werd zelfs al gevraagd of we in het najaar weer zo'n wandeling wilden organiseren", vertelt sociaal werker Lianne die samen met collega Marco namens Welzijnskwartier deze activiteit begeleidde.

Samen soep eten bij Stichting de Brug

Samen met de medewerkers van Stichting de Brug werd in de wijk Katwijk Noord een buurtsoep moment georganiseerd. Ook daar kwamen bezoekers op af en raakten geanimeerd met elkaar in gesprek onder het genot van een lekker kopje soep.

Verborgen creatieve talenten in Huis van de Buurt Zwanenburg en de Schelp

In buurtcentrum de Schelp werd van alles geknutseld zoals mooie fotolijstjes met schelpjes. "Voor kinderen die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan, hebben we deze zomervakantie talloze activiteiten georganiseerd waar plezier en elkaar ontmoeten centraal staan. Ik geniet er zelf als organisator ook zo van om al die stralende en vrolijke gezichten te zien!" aldus een enthousiaste Claire. "Wij herkennen dat helemaal", vullen collega's Maria en Reinette van wijkteam Katwijk aan Zee, aan, die in Huis van de Buurt de Zwanenburg betrokken waren bij de schilderworkshop voor jong en oud. "Het is fijn om te zien hoe mensen genieten om samen iets te doen. Leeftijd speelt daarbij geen rol, het is het plezier om iets samen te doen wat telt!"

Voetbalpret in Rijnsburg

In Rijnsburg werd een straatvoetbaltoernooi voor kinderen georganiseerd. Niet gehinderd door de steeds hoger worden temperaturen werd er fanatiek een balletje weggetrapt. Vrolijke stemmen schalden door de wijk, bij het scoren van een doelpunt. "Bewegen is niet alleen leuk maar ook zo nodig voor onze gezondheid. Door beweegactiviteiten dichtbij mensen in de wijk te organiseren, hopen we hiervoor mensen te enthousiasmeren", meldt Jeffrey die als sport- en beweegcoach actief is bij Wijkteam Rijnsburg van Welzijnskwartier.

Wil je er op uit? Doe met ons mee!

Ook de komende week is er weer van alles te doen, een kleine greep uit de activiteiten; leer alles over vis schoonmaken en visroken tijdens één van de workshops. Bingo spelen bij een voetbal vereniging, ook dat is mogelijk bij vv. Katwijk! Met je pa of ma, opa of oma steppen? Bij ons leer je het in een mum van tijd. Meer info en aanmelden zie www.zomerinkatwijk.nl