Katwijk organiseert halve finale Streetwise Cup!

Een dag om nooit te vergeten!

Afgelopen maandag 6 juni (2e pinksterdag) vond de halve finale van de Streetwise Cup plaats in Katwijk. Dit jaar was het de eer aan Katwijk om deze halve finale te organiseren. Teams uit Den Haag, Katwijk, Vlissingen, Maassluis, Mechelen en Gorinchem streden om vier tickets voor de grote finale die plaats vindt op 26 juni op de Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam.

Ondanks de vele regen, was het een dag om nooit te vergeten. De jongeren hebben ontzettend hard hun best gedaan. Na een aantal spannende wedstrijden hebben vier teams een plek weten te bemachtigen in de grote finale, waaronder de meiden uit Katwijk in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 15 jaar.

De Streetwise Cup is het grootste en spannendste straatvoetbaltoernooi van Nederland voor jongens en meiden en wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation. Door middel van een voorronde worden de teams geselecteerd voor de kwartfinale. Op vrijdag 6 mei werd de voorronde gespeeld in Katwijk. De Cruyff Coaches Joost en Pascal trokken acht weken lang op met zeven jongeren uit de buurt om dit toernooi voor te bereiden. Zo moesten zij sponsors zoeken, wedstrijdschema’s opstellen en bijhouden, flyers maken en verspreiden, fluiten tijdens wedstrijden en deelnemers, oftewel Cruyff Heroes, werven.   

 

Een aantal jongens die aan het voetballen zijn
Twee jongens met een regenjas aan
Twee jongens geven elkaar een hand tijdens de wedstrijd
Meiden die aan het voetballen zijn
Een aantal meiden die aan het voetballen zijn
Jongens die aan het voetballen zijn, waarvan één een kopbal doet
Een aantal meiden spelen een voetbalwedstrijd
Een grote groep jongeren op het voetbalveld
Een groepje jongeren die bij een boksbal staan
Een groepje jongens staat naast het voetbalveld