Welkom in het nieuwe jongerencentrum 'Novus' in Lisse

Met feestelijke confettipoppers openden twee jongeren in felroze pakken, samen Gwen Spies, directeur-bestuurder Welzijnskwartier en Riet Austrie, wethouder Gemeente Lisse, het nieuwe jongerencentrum Novus aan de Vivalidistraat in Lisse. Deze opening, slechts honderden meters van het vorige jongerencentrum De Greef, markeert een frisse start voor het jongerenwerk van Welzijnkwartier in de gemeente Lisse. 

Een nieuwe start  
De naam Novus betekent letterlijk ‘nieuw’ en staat voor vernieuwing en een nieuwe frisse start. In tegenstelling tot het oude centrum De Greef, wat weg moet door andere bouwplannen én nodig aan vervanging toe was, biedt Novus een lichte, ruime en moderne omgeving. “Al geruime tijd waren we op zoek naar een nieuwe locatie voor ons jongerencentrum. We zijn blij dat we in Novus zo’n fijne en passende plek hebben gevonden”, aldus Gwen Spies

Broodnodig 
Novus is, in tegenstelling tot vroeger, niet enkel activiteitencentrum. Het jongerenwerk vraagt tegenwoordig zoveel meer. Het is broodnodig om jongeren een veilig plek te bieden en preventief jongeren op een informele, vrijblijvende manier te ondersteunen. Maar liefst 1 op de 7 kinderen in Nederland heeft te maken met een vorm van jeugdhulp. 


Natuurlijk biedt Novus ook een breed scala aan activiteiten voor jongeren. Zo zijn er sportactiviteiten, tiener- en meidenmiddagen en een wekelijkse kookgroep voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Op woensdag- en vrijdagavond zijn de 14-plussers welkom voor diverse activiteiten. Of je nu komt voor de gezelligheid, begeleiding zoekt bij problemen of gewoon een plek nodig hebt om je creativiteit te uiten, bij Novus is iedereen welkom. 

Grote belangstelling  
De opening trok een groot aantal belangstellenden. Naast onze eigen toegewijde medewerkers en de jongeren die voorheen De Greef bezochten, waren er ook veel samenwerkingspartners aanwezig, zoals buurtbewoners, vertegenwoordigers van de gemeente, wijkagenten en ondernemers aanwezig.