Meer dan 3600 vrijwilligers bedankt met Katwijks compliment

Vrijwilligerswaardering 2021

Katwijk wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de duizenden mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Katwijk’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.  

Wat is het Katwijks compliment? 
Het Katwijks compliment is de nieuwe waardering voor de inzet van vrijwilligerswerk binnen de gemeente. Welzijnskwartier verbindt mensen, initiatieven en organiseert deze grote waarderingsactie. Katwijk kent een rijk cultuurleven en om dit extra aandacht te geven is ervoor gekozen om het allereerste Katwijks compliment in samenwerking met de Katwijkse musea uit te voeren. De burgemeester, wethouders en sociaal werkers van Welzijnskwartier gingen bij de deelnemende musea en organisaties langs om de bijbehorende cheque te overhandigen. 

Vrijwilligers ontvangen een strippenkaart waarmee zij 3 lokale musea kunnen bezoeken. De strippenkaart is vanaf januari 2022 een half jaar geldig. Rondom de Dag van de Vrijwilliger (7 december) worden de strippenkaarten met uitleg verspreid. 

Wethouder Adger van Helden: “Katwijk kent enorm veel vrijwilligers en daar zijn we trots op en enorm blij mee als gemeente. Elk jaar tijdens de Nationale Vrijwilligersdag worden zij daarom terecht in het zonnetje gezet. Wij wensen hen veel plezier bij het bezoeken van onze mooie musea!” 
 
Mensen maken Katwijk 
De duizenden vrijwilligers in Katwijk maken de gemeente cultureler, schoner, vriendelijker, gezelliger en ga zo maar door. Ze zijn vooral onmisbaar en ze hebben een bijzonder verhaal. Op de website van Welzijnskwartier staan 6 videoportretten waar zij hun passie delen. Ga naar www.welzijnskwartier.nl/mensenmakenkatwijk. Ook zin in een vrijwilligersklus? Ga naar de recent geopende vacaturebank via www.doemeeinkatwijk.nl

Mensen maken Katwijk

Nog meedoen aan deze waarderingsactie? 
Om als vereniging, stichting of bewonersinitiatief mee te doen met het Katwijks compliment mail je naar vrijwilligers@welzijnskwartier.nl o.v.v. Katwijks compliment. De gehele maand december kunnen verenigingen zich hiervoor nog aanmelden.