Hoe blijf je in contact met elkaar met dementie?

Het Alzheimer Cafe is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. I.s.m. RTV Katwijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon doorgaan. 

Op woensdag 10 februari om 18.00 uur is psychologe Quirine Slik onze gastspreker. Zij vertelt hoe we in contact kunnen blijven met elkaar bij dementie. Quirine is psychologe bij de Alrijne Zorggroep.

Als we communiceren verbinden we ons met andere mensen. We delen onze ervaringen, gevoelens, verlangens en ideeën met elkaar. Bij dementie verdwijnt geleidelijk de vaardigheid om ervaringen met elkaar te delen. Dat vraagt om aangepaste communicatie. Quirine biedt ons handreikingen om toch met elkaar in contact te blijven. Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Quirine. 

Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn het hele seizoen 2020/2021 geannuleerd en worden vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.

1 op de 5 mensen krijgt dementie

Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier. 

Voor wie: Mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden en andere belangstellenden
Wanneer: 10 februari, 2e woensdag van de maand.
Tijd: programma 18.00 - 19.00 uur 
Waar: online op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio: Ether Radio – 106.8 FM, Ziggo Analoog – 88.1 FM, Ziggo Digitaal – Kanaal 916, KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085, Telfort met zwarte afstandsbediening – 3142

En ook op televisie te volgen op o.a. Ziggo Digitaal – Kanaal 41, KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening – Kanaal 1385, Telfort met zwarte afstandsbediening – Kanaal 2131

Eigen verklaring Avondklok nodig?

De avondklok heeft ook gevolgen voor mantelzorgers. Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat je dan een Eigen verklaring avondklok bij je hebt. Download hem meteen!

Download de verklaring

Corona virus