Een roos voor alle mantelzorgers

Onderzoek laat zien dat er veel meer mantelzorgers in onze Gemeente Katwijk actief zijn dan de 1500 die bekend zijn bij Welzijnskwartier. Er zijn namelijk veel mantelzorgers die zich niet zo noemen. Want voor een dierbare zorgen is toch de normaalste zaak van de wereld? Dit is zonde, want zo lopen zij de ondersteuning mis die zij verdienen. Daarom slaan Welzijnskwartier en gemeente Katwijk de handen ineen. Met een rozenactie gaan we mantelzorgers bedanken voor hun inzet en hopen we ze te wijzen op de beschikbare hulp.

“We vinden het belangrijk dat alle mantelzorgers de erkenning en ondersteuning krijgen die zij verdienen”, geeft wethouder Emile Soetendal aan. “Daarom organiseren Welzijnskwartier en de gemeente een speciale rozenactie rondom Valentijnsdag.” Bij de rozenactie zijn ook DSV, Zorggroep Katwijk, Topaz, Lelie Zorggroep, Buurtzorg NL, Marente, Herberg Thuis en deReedery betrokken.

Hoe werkt het?
Op verschillende locaties in de gemeente Katwijk worden rozen uitgedeeld aan mantelzorgers óf aan mensen die mantelzorgers kennen. Op vrijdag 9 februari aanstaande staan we op de markt in Katwijk van 10.00-11.30 uur en op het Hoornesplein van 12.30-14.00 uur. Dinsdag 13 februari aanstaande worden de rozen uitgedeeld bij de Hoftuin in Rijnsburg van 11.00-12.30 uur en bij het Dorpshuis in Valkenburg van 10.00-11.30 uur. Ook staan de rozen in alle huizen van de Buurt van Welzijnskwartier en bij diverse winkeliers.

Aan elke roos zit een klein bedankkaartje bevestigd met een QR-code. Via deze code kunnen mantelzorgers zich eenvoudig bij Welzijnskwartier registreren. Door te registeren krijgen mantelzorgers regelmatig informatie over beschikbare hulp of nieuwe regelingen die belangrijk zijn voor mantelzorgers. Samen hopen we meer mantelzorgers in kaart te brengen, want deze mensen zijn goud waard.

Aanmelden als mantelzorger kan altijd via: welzijnskwartier.nl/mantelzorg