Samen is gezond voor vrijwilligers en sleutelfiguren

We merken allemaal wel eens dat het niet makkelijk is om iets aan eenzaamheid te doen. Of het nu gaat om een ander of om jezelf. Hoe komt dat eigenlijk? 

Op 22 september is de bijeenkomst 'Sociaal is gezond' en is vooral interessant voor lokale vrijwilligers en sleutelfiguren. Van 10.30 tot 13.30 leer je van alles over eenzaamheid. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar eenzaamheid. Er komt steeds duidelijker antwoord vanuit de neurowetenschappen. Zelfs kleine dagelijkse sociale contacten die misschien onbelangrijk lijken, zijn supergezond voor ons zenuwstelsel. We zetten op een rijtje welke dingen iedereen kan doen om meer verbinding te krijgen met andere mensen.

Voor koffie, thee en een broodje wordt gezorgd! Deze activiteit wordt aangeboden door Maatjesopmaat, Welzijnskwartier en Annet Gijsman, gespecialiseerd in verbondenheid.

Aanmelden kan via: doemeeinkatwijk.nl, zoek op: Samen is Gezond.

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.