Thema-avond voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en/of AD(H)D

Op donderdag 4 april organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met Stichting Klimkoord een thema-avond voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en of AD(H)D. Het thema voor deze avond is “Mappen sluiten”.

"Hoe laat gaan we dan? En wat gaan we dan doen? Mag mijn knuffel mee? Wat gaan we eten?"

Blijft je kind vragen stellen over bijvoorbeeld een uitje? Blijft hij maar praten over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld telkens weer vertellen wat hij wil kopen op koningsdag en hoe hij dat gaat aanpakken? Grote kans dat je kind een open map heeft! Zo’n open map kost je kind veel energie en ruimte in zijn of haar hoofd, maar jou ook! Wil jij leren om de open mappen te herkennen, inventariseren en te sluiten kom dan naar de informatieavond op 4 april.

Naast een korte uitleg over de theorie van het hebben van open mappen en het sluiten ervan gaan we ook met elkaar oefenen met het sluiten van mappen. We gebruiken hiervoor 5 methodes: verduidelijken op de 5, generaliseren, parkeren in de tijd, ondertitelen en spreken met uitroeptekens. Nieuwsgierig geworden wat deze methodes precies betekenen en hoe je ze in kan zetten, kom dan langs

De locatie voor deze avond is het PMT Gebouw Welzijnskwartier - Tulpstraat 15a Katwijk aan de Rijn. De inloop is om 19.00 uur, het programma is van 19.15 tot 20.30 uur. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden kan je doen door een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl. We kijken er naar uit jullie te mogen ontmoeten!