Training Vitale Mantelzorger

Even naar mezelf omkijken


Welzijnskwartier organiseert Training Vitale Mantelzorger

Als je langdurig voor iemand zorgt, heb je niet altijd oog voor jezelf. Daarom is het zo belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en gezond te blijven. Hoe lastig dat soms ook is. Tijdens de Training Vitale Mantelzorger van Welzijnskwartier krijgen mantelzorgers handvatten waarmee zij zelf in balans blijven. 

Eén op de vier mensen is mantelzorger. Een deel daarvan zorgt heel intensief en langdurig voor een ander. Naar schatting zijn dat in de gemeente Katwijk zo’n 2400 mensen. 

Tijd voor jezelf kun je leren
Tijdens de Training Vitale Mantelzorger leert u samen met andere mantelzorgers zo energiek mogelijk te blijven. U ontdekt wat energie geeft en vraagt, en hoe u daarin de balans bewaakt. Uiteraard is er veel ruimte voor uw eigen situatie en uw eigen sociale netwerk. Gedurende de training krijgt u coaching van Piet van der Meij en Asli Filiz van Welzijnskwartier en maken we een concreet persoonlijk plan met u waarmee u uzelf structureel wat extra aandacht geeft en vol energie kunt blijven mantelzorgen.

Voor wie: Mantelzorgers uit de gemeente Katwijk
Training: 5 bijeenkomsten van 1,5 uur
Wanneer: 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 19 juli van 13.30 - 15.00 uur of van 15.30 tot 17.00 uur
Waar: Dorpskantoor ‘de Burgt’, Burg. Koomansplein 1 in Rijnsburg. 
Groep: max 3 mantelzorgers per groep (In verband met de Coronamaatregelen werken we in extra kleine groepjes)
Kosten: gratis
Aanmelden en info: Asli Filiz, aslifiliz@welzijnskwartier.nl, 06-12114636

Aanmelden voor de Training Vitale Mantelzorger

Man en vrouw in gesprek onder genot van een kopje koffie
Voor mantelzorgers is het iedere dag een uitdaging om alle taken rond iemand die hulp nodig heeft te regelen. Zelf vitaal blijven is hierbij essentieel.

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk