Veiligheid in het verkeer met Alzheimer

Het Alzheimer Café is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. 

Dementie veroorzaakt op den duur steeds meer stoornissen in het denken, handelen en organiseren. In het verkeer moet je snel beslissingen nemen en de situatie goed overzien. Mag je eigenlijk nog wel autorijden als de diagnose dementie gesteld is? Als naaste van iemand met dementie vraag je misschien af of fietsen of de scootmobiel gebruiken nog wel veilig kan. Hendrik Jan legt uit in hoeverre iemand met dementie aan het verkeer mag deelnemen. Maar ook hoe dat veilig kan en wat je moet regelen.

Op woensdag 13 januari om 18.00 uur maakt voorzitter van de FDT-lotgenoten (Frontotemporale Dementie) Hendrik Jan van der Waal ons wegwijs in wat er nog wel en niet kan in het verkeer als met dementie.

Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Hendrik Jan.  

Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn het hele seizoen 2020/2021 geannuleerd en worden vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.

1 op de 5 mensen krijgt dementie
Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier. 

Voor wie: Mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden en andere belangstellenden
Wanneer: 13 januari, 2e woensdag van de maand.
Tijd: programma 18.00 - 19.00 uur 
Waar: online op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio: Ether Radio – 106.8 FM, Ziggo Analoog – 88.1 FM, Ziggo Digitaal – Kanaal 916, KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085, Telfort met zwarte afstandsbediening – 3142

En ook op televisie te volgen op o.a. Ziggo Digitaal – Kanaal 41, KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening – Kanaal 1385, Telfort met zwarte afstandsbediening – Kanaal 2131

Goede ideeën voor 2021? Laat ze horen!

Ik heb een leuk idee voor mijn buurt

Dansende meisjes