Boksles voor dames en mannen

Sinds de zomer van 2021  is er bij Welzijnskwartier een boks-activiteit gestart, gegeven door onze vrijwilliger Jan-Bert van de Boon. Hij is een boks-instructeur met zijn hart op de juiste plek; hij wil niet mensen trainen om te leren vechten, maar juist mensen die een drempel ervaren om te sporten, in beweging brengen. Want, bewegen is goed voor je hoofd en hart!

Jan-Bert is ongeveer een jaar geleden op eigen initiatief gestart met boks-training geven aan mensen uit de buurt.  Jan-Bert; “Er zijn veel mensen in Katwijk die niet naar sportschool kunnen, wegens  financiële, lichamelijke of andere omstandigheden. Om bewegen voor hen ook haalbaar te maken zodat zij zich fit en lekker in hun vel voelen ben ik met de boksles gestart. Het is mooi om te zien dat de deelnemers weerbaarder worden, nu we al een tijdje bezig zijn!”  

In de zomervakantie is het boksen in Stappers, buurthuis van Welzijnskwartier in Katwijk a/d Rijn, begonnen; één avond in de week met een groepje Boks Dames. Maar al snel bleek de ruimte aan de kleine kant voor de hoeveelheid enthousiaste deelnemers. Daarom is aangeklopt bij Erik Hazenoot, directeur van het Rijnmond College, vlak naast Stappers, met de vraag of het mogelijk is om gebruik te maken van de gymzaal. Hieruit is een fijne samenwerking ontstaan.

Erik: “We vinden maatschappelijke betrokkenheid belangrijk en willen van betekenis zijn voor onze omgeving. We stellen daarom ook graag onze faciliteiten van het gebouw beschikbaar.” Dus wordt er sinds oktober boks-training gegeven in de gymzaal, en is de groep enthousiastelingen én het aanbod gegroeid. Wekelijks zijn op maandag, dinsdag en woensdag één of meerdere boks trainingen per avond. Voor Boks Dames en/of Boks Mannen vanaf 16 jaar.  

Sabrina Bodt-Monster en Suzanne Schoneveld-Vlasman zijn deelnemers van het eerste uur. Via facebook hebben zij gehoord over het boksen. Sabrina: ‘toen ik het voorbij zag komen dacht ik; dát wil ik proberen! Het is betaalbaar en ik zit niet aan een abonnement vast. Dus ik ben gegaan en dat bevalt me zeer goed, het is een gezellige sfeer, relaxt eigen tempo en gewoon een onwijs leuke les. Het geeft me een goed gevoel om even weg van de drukte thuis te zijn en zo een moment voor mezelf te hebben'.

Suzanne vult aan: ‘Ook de lesonderdelen over weerbaarheid hebben me veel geholpen; hoe sta je stevig in je schoenen en hoe kun je jezelf verdedigen? Ik merk het aan mezelf maar zie het ook bij anderen, nu ik een jaar aan het boksen ben is mijn conditie enorm vooruit gegaan! Sabrina; ‘Klopt! Ook ik ben sterker geworden, afgevallen, zit daardoor lekkerder in mijn vel omdat mijn zelfvertrouwen groeit!”

Beide zijn het er over eens, het is een gezellige groep, de contacten worden amicaler. Het is pittig op een fijne manier en haalbaar voor iedereen die mee wil doen. Want je hoeft niet te kunnen boksen, ervaring of conditie te hebben. Doe gewoon lekker mee! Wil jij ook in beweging komen, kom dan langs voor een gratis proefles. Bokshandschoenen zijn aanwezig.

Kijk op Doe Mee in Katwijk en meld je aan!