Gratis workshop (online) veiligheid voor ouderen

 

Regiobank, Politie en Welzijnskwartier slaan de handen ineen voor een workshop over veiligheid voor ouderen. Op woensdagochtend 12 oktober organiseren zij een gratis workshop in Stappers – huis van de buurt, in Katwijk. 

Steeds vaker worden ouderen slachtoffer van oplichters die het op hun portemonnee hebben voorzien. Dit gebeurt zowel in de digitale wereld als in de werkelijkheid. Tijdens de gratis cursus krijgen de deelnemers handvatten om criminele trucs te herkennen. 

Veilig bankieren en internetcriminelen

De Regiobank zal zich richten op veilig bankieren en internetcriminelen. Wij leren u “hoe u voorkomt dat internetcriminelen er vandoor gaan met uw financiële gegevens of u geld afhandig maken, hoe u internetcriminaliteit herkent, welke vormen van internetcriminaliteit er zijn, in welke situaties u uw gegevens niet moet delen en wanneer u een website of e-mail kunt vertrouwen.”  

Tips voor in en om het huis

Politie Katwijk geeft veiligheidstips voor in en om het huis. Hoe verkleint u de kans dat bij u wordt ingebroken, of –dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc? Ook worden tips gegeven waarmee u voorkomt dat u op straat slachtoffer wordt. Kortom, allerlei nuttige informatie waarmee u met een veilig gevoel over straat kunt gaan.   

Aanmelden workshop

De gratis workshop is op 12 okt 10:00-12:00u. Opgeven kan door te mailen naar sannealblas@welzijnskwartier.nl of door een briefje in de bus te gooien bij huis van de buurt Stappers met daarop uw naam, tel.nr. en adres ovv workshop veiligheid. Stappers zit op Louise de Colignylaan 61 in Katwijk.