Groene wandeling van start vanuit Molenwijk

Op de eerste woensdagmiddag van de maand gaat de nieuwe natuurwandelgroep vanuit de Katwijkse wijk Molenwijk van start. Iedereen die het leuk vindt om in een groep een uurtje mee te wandelen door het groen en nieuwe mensen wil leren kennen, is van harte welkom om aan te sluiten. 

Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier en nog leuker is om dit samen te doen met mensen uit de buurt. Het is fijn om een uurtje uit te waaien en indrukken te kunnen delen. En bovendien is het ook nog goed om in beweging te zijn. Daarom is er een wandeling van ongeveer een uur uitgezet langs groene plekken. Geniet onderweg van het groen, maak kennis met de wandelbegeleiders en andere wandelaars. 

Weer of geen weer
In eerste instantie gaat de groep maandelijks op pad, maar er wordt toegewerkt naar een wekelijkse wandeling. De wandelingen zijn altijd op dezelfde tijd en vetrekken vanaf dezelfde plek. Het wandelen gaat altijd door, ook bij regen. Alleen wanneer weerwaarschuwingen adviseren om binnen te blijven wordt er niet gewandeld.

Wandelbegeleiders gezocht
Welzijnskwartier en De Groene Motor verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om de wandelingen te begeleiden. Kennis van het dorp en/of de natuur in het dorp is niet noodzakelijk; enthousiasme voor het initiatief wel. Wandelbegeleiders krijgen kosteloos een natuurbelevingscursus, wandelbegeleiderscursus en EHBO-cursus aangeboden. Geïnteresseerd? Neem contact op met Leonie van der Geest van De Groene Motor via l.vandergeest@degroenemotorzh.nl of 06-13142511.

Praktische informatie
De eerstvolgende wandelingen van de nieuwe natuurwandelgroep in Katwijk zijn op woensdag 7 december, 4 januari, 1 februari en 1 maart om 13.30 uur (verzamelen vanaf 13.15 uur). Vertrekpunt is het PMT-gebouw van Welzijnskwartier aan de Tulpstraat 15a in Katwijk. 

Bij terugkomst bij het PMT-gebouw is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Deelname aan de wandeling en consumpties zijn gratis. Aanmelden voor de wandeling mag, maar is niet noodzakelijk. Neem voor meer informatie of eventuele aanmelding contact op met Leonie van der Geest van De Groene Motor via l.vandergeest@degroenemotorzh.nl of 06-13142511.

Gezond Natuur Wandelen wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijnskwartier Katwijk, De Groene Motor, Oranje Fonds, RCOAK en de Provincie Zuid-Holland.