Wiekterrein in Molenwijk krijgt nieuwe invulling

 

Werkgroep Wiekterrein uit de Molenwijk zet zich in voor de realisatie van een nieuwe invulling van het braakliggende terrein, waar voorheen Wijkgebouw de Wiek stond. Gemeente Katwijk stelt het terrein ter beschikking aan de buurt voor de komende drie jaar. In september gaat de shovel de grond in en zijn alle buurtbewoners welkom om te komen helpen van deze plek een leuke ontmoetingsplek voor jong en oud te maken.

Het plan
Het begon met het idee van een verkeersplein met spelletjes op de tegels en groeide langzaam uit naar een groen terrein met glijbaan, speelberg, jeu-de-boules baan en een route van tegelspelletjes tussen het wiekterrein en het kleine speeltuintje achter de huizen aan de Irisstraat. "Het moet een ontmoetingsplek worden waar jong en oud zich kunnen vermaken” aldus de werkgroep.

Wat hieraan voorafging
In maart dit jaar is er door Welzijnskwartier i.s.m. gemeente Katwijk een flyer-actie geweest, waarmee bewoners hun ideeën voor dit terrein kenbaar konden maken. Tijdens een bewonersavond zijn de ideeën gedeeld en besproken. Ook is deze avond een werkgroep ontstaan, bestaande uit vier wijkbewoners, de wijkregisseur en de wijkwerker van Welzijnskwartier, om gezamenlijk de plannen uit te werken en te realiseren.

Meedoen in september
Verschillende sponsors uit de wijk zijn benaderd om zich maatschappelijk in te zetten voor hun wijk. Ook buurtbewoners worden uitgedaagd om te helpen dit leuke plan te realiseren. In september gaat de schep in de grond, op zaterdag 17 en 24 september kan er dus een hoop hulp gebruikt worden, tussen 9:00 en 16:00 uur.

Contact
Wil je je al opgeven als hulptroep in september of heb je vragen aan de werkgroep. Neem dan contact op met Sanne Alblas sannealblas@welzijnskwartier.nl.

 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021