Kunst & Creatieve markt in het PMT gebouw in de Molenwijk

Zaterdag 25 november is er in het PMTgebouw aan de Tulpstraat 15a een Kunst & Creatieve markt. Verschillende kunstenaars en creatieve DIY-ers bieden deze dag hun unieke producten aan. Van objecten van glas en keramiek, tot aan sieraden en woonaccessoires van upcycleded textiel. Ook handwerk en heerlijke baksels zijn er deze dag te koop. Ben je op zoek naar een uniek cadeautje voor Kerst of Sinterklaas dan ben je de 25e hier aan het goede adres. Maar ook gewoon een kijkje komen nemen en sfeer proeven op de markt is leuk.   

Ineke Ouwehand, Wijkbewoner van de Molenwijk en kunstenares heeft het initiatief genomen tot deze markt. Ineke woont al meer dan 30 jaar in de Molenwijk, en heeft hier ook haar atelier in de voormalige bibliotheek. En ze heeft het er naar haar zin! Er is de laatste jaren veel te doen om de Molenwijk, maar Ineke wil graag laten zien dat het ook gewoon leuk en gezellig kan zijn in de Molenwijk. Vandaar deze markt. Het betreft een overdekte markt in het PMTgebouw. En als je er toch bent kun je ook gelijk een kopje koffie of theedrinken bij de Voorraadkast, ook gevestigd in het PMTgebouw. “Kom een kijkje nemen op de markt, en leer een andere kant van de Molenwijk kennen!” aldus een enthousiaste Ineke. 

Ineke staat op de Kunst & Creatieve markt met objecten van glas, hout, papier-maché en sieraden. De overige kunstenaars en DIY-ers die er deze dag staan komen allen uit Katwijk. Het merendeel woont zelfs in de Molenwijk of heeft er een atelier. Wie zijn er deze dag nog meer? Petra van den Berg met viltwerken, Leonie Lunenburg met tassen,  Annelien Montsma met kerstballen, poppen en sokken allemaal gemaakt van wol, Quiltgroep Bonette van de Katholieke kerk met verschillende unieke Quiltwerken, Bewoners van Het Lichtpunt met houtwerk & heerlijke huisgemaakte baksels, Magda van Breemen met haar beelden van keramiek, Joke Bontenbal van atelier Het Souterrain eveneens met keramiek, Jose van Duin met haakwerk & baksels, Margot van Dijk met unieke kinderkleding, Geertje Sabajo met papieren kerststerren maar ook kleine kunstwerkjes van hout, stenen, schelpen en andere gevonden objecten, Tante Jans (Margreet Francken) met geupcyclede woonaccessoires gemaakt van de bekende Leidse Deken, Raymon & Zayna met hun eigengemaakte kralenkettingen en Joyce van Egmond met unieke zelfgemaakte sieraden en sleutelhangers. En voor wie geïnspireerd is geraakt verkoopt Joyce ook kralen & benodigdheden voor het zelf maken van sieraden. 
 

Zaterdag 25 november van 11.00 tot 16.00 uur Tulpstraat 15a Tot ziens op de markt! Ineke wordt voor het organiseren van deze markt ondersteund door het Welzijnskwartier. Heb je vragen? Of wil je net als Ineke ook iets voor de wijk doen? Neem dan contact op met Asli Filiz, sociaal werker Welzijnskwartier. Aslifiliz@welzijnskwartier.nl of 06-12114635 

Tekst bij foto: 
Ineke Ouwehand aan het werk in haar aterlier in de Molenwijk, foto gemaakt door Co Dreef