Oproep: fietsen gezocht voor Oekraïners in Lisse

Met het mooie zomerweer voor de deur en uitbreiding van de aantal opvangplekken voor Oekraïners in Lisse zijn wij op zoek naar fietsen voor onze bewoners.  
 
Fietsen voor volwassenen en kinderen 
Met de komst van 80 extra bewoners sinds afgelopen winter is de vraag naar fietsen groot. Een fiets maakt de bewoners een stuk mobieler om naar school of werk te gaan, boodschappen te doen of om met de kinderen een mooie fietstocht te maken. 
 
We zijn op zoek naar fietsen voor zowel volwassenen en kinderen en onze voorkeur gaat met name uit naar fietsen van 26 inch en 28 inch in redelijke staat. 
 
Staat er nog een fiets in de schuur die niet meer wordt gebruikt? Dan maakt u deze mensen erg blij.  Meer weten? Meerdere fietsen doneren? Neem gerust contact op met Johan van Weeghel (Sociaal Werker Welzijnskwartier) op telefoonnummer 06-12717357 of per e-mail:johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl
 
Welzijnskwartier ondersteunt Oekraïners 
Een jaar geleden reden Russische tanks Oekraïne binnen. Miljoenen Oekraïners sloegen op de vlucht. Tienduizenden kwamen naar Nederland. En meer dan duizend naar de Duin- en Bollenstreek. Sindsdien ondersteunt Welzijnskwartier de vluchtelingen in de noodopvang in deze regio. Op dit moment worden er 130 Oekraïners opgevangen in Hotel Lowietje waarvan 80 bewoners pas een paar maanden in Nederland zijn.