Alzheimer Café via RTV Katwijk Radio

Dementie & digitale hulpmiddelen
 

Op woensdag 9 juni om 18.00 uur is David Neal via de radio te gast in het Alzhei-mer Cafe. David is onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum in Amster-dam. Hij onderzoekt het gebruik van digitale hulpmiddelen bij mensen met de-mentie en hun naasten. De bedoeling is dat mensen door het gebruik van deze hulpmiddelen langer zelfstandig kunnen blijven. Denk hierbij aan het gebruik van een tablet en speciale app's.

Het Alzheimer Cafe is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreek-baar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. I.s.m. RTV Kat-wijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon door-gaan.

De smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Mensen met dementie kunnen ook profiteren van deze nieuwe technologie. David geeft ons tips voor apps die u als naaste kunt gebruiken. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met de-mentie plezier kunnen beleven aan het spelen met een tablet, zelfs als ze geen enkele ervaring met computers hadden. Ook voor de mantelzorger kunnen apps een uitkomst zijn. Het is een manier om samen iets leuks te doen. Maar het kan de zorg ook verlich-ten. Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnter-viewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeen-komst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan onze deskundige

Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn het hele seizoen 2020/2021 geannuleerd en worden vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.

1 op de 5 mensen krijgt dementie
Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer Café, waar maandelijks een prangend onder-werp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg Katwijk, Topaz, Marente en het Wel-zijnskwartier.

Voor wie
Mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden en andere belangstellenden.