AOBK Voorzitter Leen van der Plas draagt vaandel over

Hoe het allemaal begon

Op de druk bezochte ledenvergadering van de AOBK heeft voorzitter Leen van der Plas het voorzitterschap beëindigd. Daarnaast werd met instemming van de vergadering Johan Messemaker benoemd als nieuwe voorzitter van de AOBK. Leen geeft nog publiekelijk een terugblik over hoe het allemaal begon, eerst als bestuurslid van de toenmalige ANBO en later als voorzitter. 

Het was omstreeks 1980 dat Leen gevraagd werd door de toenmalige voorzitter om in het bestuur van de ANBO te komen om zodoende wat meer structuur binnen de vereniging te krijgen. Na ongeveer anderhalf jaar vroeg de voorzitter aan Leen of hij het stokje over wilde nemen. Na enige tijd erover nagedacht te hebben, heeft Leen besloten het  voorzitterschap aan te nemen en is eigenlijk niet meer weggeweest. 

Leen heeft in z’n functioneren als voorzitter altijd voor ogen gehouden om het goede te doen voor de ouderen. Er waren in z’n voorzitterschap vele hoogtepunten, maar zeker ook dieptepunten. De hoogtepunten waren de Kerst en Paasmiddagen, de zangavonden en zeker ook de reisjes die georganiseerd werden. Ook was Leen zeer content over de samenwerking met de gemeente en het Welzijnskwartier. Dat ging altijd naar behoren. Het grote dieptepunt voor Leen was toch de aanvaring met de ANBO die op onverklaarbare wijze onze banktegoeden bevroor. En niet alleen de onze maar van veel verenigingen die aangesloten waren bij de ANBO. Daarop is besloten om de ANBO te verlaten. Met hulp van de gemeente en de notaris is besloten de AOBK op te richten, wat naar alle tevredenheid dan ook gebeurd is. 

Na het betoog van Leen sprak hij nog enkele woorden in de familie sfeer en wenste daarna Johan Messemaker veel succes met het voorzitterschap. Nadat Maria van der Plas namens WZK ook een blijk van waardering uitsprak, werden gezamenlijk de bloemen overhandigd en werd alles met een luid applaus beklonken. 

Men neemt afscheid van Leen van der Plas