"De wolf is terug!" Voorstelling voor alle basisscholen

Bijna alle leerlingen van de scholen uit gemeente Katwijk hebben hebben in de afgelopen maanden naar een voorstelling gekeken.  Welzijnskwartier faciliteert in de organisatie van de voorstellingen, via hun rol in de Schoolkunstcommissie. Via deze voorstellingen ontwikkelen de kinderen creativiteit en ontdekken ze iets over zichzelf en de wereld om hen heen. 

Het waarom van Kunstverkenning 
In januari speelde de voorstelling voor groep vijf en zes. Zo ook op de Koningin Wilhelminaschool in Rijnsburg. Deze voorstelling heette ‘De wolf is terug’. Een eenmanstheater met een verhaal over het dierenrijk dat waarin je veel eigenschappen van mensen, en menselijke situaties herkent. Zo waren er verschillende dieren die als een groep samenleefden en met elkaar afspraken hadden gemaakt. Maar toen kwam er een nieuwe bewoner die zich niet aan de afspraken hield. Zo ging het verhaal over het maken van afspraken en goed communiceren met elkaar, iets wat wij als mensen ook moeten doen voor een betere band met elkaar. Ook het thema van overlijden kwam ter sprake, een zwaar onderwerp, maar op kinderlijk niveau gebracht.  

Gewoon leuk! 
Dit uitje was voor de kinderen ook erg goed, zo konden ze hun energie kwijt en werden ze meegenomen op een interactieve manier in het verhaal. Zo werden ze gevraagd om mee te denken over hoe ze de dood van haas zouden vertellen aan de rest van de dieren. Ook was er actie: de kinderen moesten als publiek 2 jassen snel doorgeven waar door de achtervolging van de wolf op haas nagespeeld werd. Door deze elementen toe te voegen zorgde het ervoor dat de kinderen erg actief luisterden en het erg leuk hadden.  “zo dat was echt vet he!”. 

Meer informatie over de (andere) voorstellingen is te vinden op https://welzijnskwartier.nl/cultuur-beleven-de-klas/