Katwijkse fotografen vangen 'Eenzaamheid in Beeld'

Welzijnskwartier en gemeente organiseren een indringende expositie over eenzaamheid. Of je nu een jonge moeder of succesvol ondernemer bent. In een verpleeghuis woont of op de middelbare school zit. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar wat is eenzaamheid? Wat zijn de gevolgen ervan? Is het normaal om daar over te praten? Met de reizende expositie ‘Eenzaamheid in Beeld' wordt het gesprek over eenzaamheid met prachtige foto’s op gang gebracht.

In de tentoonstelling 'Eenzaamheid in Beeld' geven fotografen uit Katwijk met foto's een gezicht aan het thema eenzaamheid. Hiermee doorbreken de fotografen het cliché dat eenzaamheid alleen onder ouderen voorkomt. Onderzoeken laten namelijk zien dat eenzaamheid breed voorkomt in onze maatschappij en even schadelijk is als roken. En net als met roken is voorkomen beter dan genezen. Dit kan door er meer over te praten en het taboe op dit onderwerp te doorbreken. De foto-expositie slaagt hier erg goed in.

Fotografen

Een selectie van 12 lokale fotografen uit Katwijk zijn bereid gevonden om hun beeld van eenzaamheid vast te leggen. Met als resultaat meer dan 28 zeer uiteenlopende foto's in kleur en zwart-wit. Van indringend en ingetogen tot aangrijpend en afstandelijk. Stuk voor stuk bieden de foto's ruimte voor gesprek. De fotografen werden begeleid door fotograaf Ted Denies.

Reizende tentoonstelling

'Eenzaamheid in beeld' is een initiatief van Welzijnskwartier en de gemeente Katwijk en werd eind vorig jaar geopend in het gemeentehuis in Katwijk. In 2020 reist het verder door de gemeente. De hele maand maart bent u welkom in de Hoofd Bibliotheek in Katwijk.

Waar: bibliotheek, Schelpendam 1
Wanneer: tot 30 maart, tijdens openingstijden bibliotheek
Meer info www/facebook.com/eenzaamheidinbeeld