Zonnige aftrap van het nieuwe verenigingsseizoen op Doe Mee Festival

Ruim zestig organisaties lieten zien wat zij het komende verenigingsseizoen in petto hebben. Dat deden zij afgelopen zaterdag tijdens het Doe Mee festival. De start van de Doe Mee Weken; een periode waarin ontmoeten, ontdekken en meedoen centraal staan. Met verschillende optredens, activiteiten en workshops was er genoeg te beleven. 

Het festival kreeg een energieke kick-off, dankzij het 'Doe Mee nummer'. Samen met DC Dance zetten Wethouder Emile Soetendal en directeur Gwen Spies van Welzijnskwartier iedereen in beweging. Een swingend begin voor een dag vol deelname en creativiteit. Bezoekers deden ondanks de warmte mee met sport, muziek, schilderen, graffiti en lieten zich inspireren met een positieve boodschap bij het Blijtankstation.

Naast het meedoen bij maatschappelijk actieve organisaties was het nuttigen van een hapje en een drankje bij de verschillende foodtrucks ook mogelijk. De catering van koffie, thee en water voor vrijwilligers werd verzorgd door de Voorraadkast. Het festival was daarnaast ook te volgen via RTV Katwijk die live verslag deden.

Doe Mee Weken van start
‘Bij niet meedoen is de stap naar eenzaamheid dichtbij. Meedoen betekent niet altijd dat je met de meute moet meelopen, er is voor iedereen een plek’, merkt Cem Senol van Dojo Osaka op. De Doe Mee Weken zijn dan ook van belang om het meedoen aan de maatschappij onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren Katwijkse organisaties diverse activiteiten op het gebied van sport, kunst en cultuur, ontmoeting en vrijwilligerswerk.

Doe Mee Festival 2024
Wil jij als maatschappelijk actieve organisatie er volgend jaar ook bij zijn, laat het Welzijnskwartier weten. Het festival biedt nog wat ruimte voor meer! Mail naar doemeefestival@welzijnskwartier.nl.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Stel je vraag

Foto van William Slotboom

William Slotboom

Sociaal Werker - Verenigingsondersteuning