Doe Mee Weken

5 weken lang kan je in gemeente Katwijk ontdekken, ontmoeten, proeven, tonen, leren… kortom MEEDOEN! Het klinkt als heel vanzelfsprekend, maar is dat wel zo? Soms kan ‘meedoen’ best lastig zijn. Misschien ken je nog niet zoveel mensen in de buurt, of je hebt een beperking of het zit financieel niet mee? Dan ook is er echt heel veel mogelijk… Voor het gehele programma ga je naar doemeeinkatwijk.nl. We noemen een aantal hoogtepunten:

Doe Mee Festival
Het Doe Mee Festival op 9 september op het Marktplein naast Aquamar, markeert de start van de Doe Mee Weken. 'Meedoen' staat die dag centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. 
 
Fit- & Vitaaldag voor ouderen – met o.a. Bettine Vriesekoop
Maak op een laagdrempelige manier kennis met diverse beweegvormen. Bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact met andere ouderen centraal. Ga volksdansen, ontdek Fietsmaatjes, walking batminton en laat je fitheid meten. Als kers op de taart komt voormalig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop om je de fijne kneepjes van het walking tafeltennis te leren.

Diverse Open avonden
Tijdens de Week van de Amateurkunst (IkToon Katwijk) kan je een kijkje nemen bij Kattuk.nl en de radiostudio Kattuk.fm, meedoen bij een Open Repetitie van het Christelijk Oratoriumkoor Hallelujah of gedichten aanhoren van Richard Vink in Scum.

Coming Out Day
Uiteraard wordt op 11 oktober de regenboogvlag weer gehesen bij het gemeentehuis. Alle clubs, organisaties en bedrijven zijn uitgenodigd om ook te laten zien dat iedereen erbij hoort! De lokale Pridegroep organiseert een inloop die dag in de Schuit.

Hans de Booij in JVC de Schuit - 'Het wordt niets zonder jou'
Dit jaar hebben we nog een extra dag aan de Doe Mee Weken geplakt. Meestal eindigen de Doe Mee Weken met de Coming Out Day, maar voor een voorstelling in muziek en verhaal met Hans de Booij over eenzaamheid wordt met plezier een uitzondering voor gemaakt. Op 12 oktober is de voorstelling waarbij hij uiteraard zijn hit 'Annabel' voordraagt.

Dit en meer is te vinden op doemeeinkatwijk.nl

Doe Mee Weken 2023 
Deze weken zijn bedoeld om het belang van meedoen aan de maatschappij onder de aandacht te brengen. Gemeente Katwijk, Welzijnskwartier en Katwijkse organisaties brengen een breed programma op het gebied van sport, cultuur, ontmoeting en vrijwilligerswerk. 

9 september – Doe Mee Festival
8 t/m 15 september – Week van Lezen en Schrijven
9 t/m 16 september – Ik Toon 
16 t/m 25 september – Nationale Sportweek
21 september – Wereld Alzheimerdag
23 september – Burendag
28 september t/m 4 oktober – Week van de ontmoeting
29 september – Social Friday
2 t/m 7 oktober – Week van Toegankelijkheid
11 oktober – Coming Out Day

Doe Mee Festival

Katwijkse verenigingen en organisaties hebben heel veel te bieden! Wat precies? Dat laten zij zien op het Doe Mee Festival op 9 september 10:00-16:00 uur op het Marktplein naast Aquamar. Er zijn grote en kleine workshops, optredens, activiteiten en een gezellige informatiemarkt.  
  
Het Doe Mee Festival is voor jong en oud. De naam verklapt al het idee van het event: MEEDOEN. Bij alles wat er op het marktplein gebeurt staat MEEDOEN centraal. Lekker actief meedansen met DC Dance, meezingen met Romans Twelve, radio maken voor RTV Katwijk of ontdek het vrijwilligerswerk in buurt. Laat je inspireren bij het Blijtank Station, proef de lekkerste gerechten in de foodcorner of stap op de smoothiefiets. Ervaar dit en nog veel meer aanbod van lokale organisaties op 9 september.