Extra nieuwsbrief voor mantelzorgers in verband met Corona virus

Het Corona virus heeft een grote impact op u als mantelzorger: sociaal contact is beperkt, dagbestedingen zijn gesloten, thuiszorg die minder komt, individuele ondersteuning thuis is vaak gestopt, uw kind met een beperking die niet meer naar de opvang kan en de inzet van vrijwilligers is verminderd.

Wij begrijpen dat uw taak nog zwaarder is dan normaal. Ons team probeert elke mantelzorger telefonisch te benaderen om te vragen hoe het met u gaat, waar behoefte aan is en het contact met u te onderhouden. Uit reacties blijkt dat u dit zeer op prijs stelt.

Het team van het welzijnskwartier heeft een signaleringsfunctie, dit houdt in dat wanneer wij zien dat u hulp kunt gebruiken, schakelen wij (met uw toestemming) hulp in van instanties en/of organisaties, zodat u er niet alleen voor staat!

Omdat onze reguliere spreekuren zijn komen te vervallen gaan wij a.s. dinsdag 7 april van 10.30 tot 11.00 uur live op onze Facebookpagina Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning. Asli Filiz zit dan voor u klaar voor het stellen van vragen.

Vrijdag 3 april versturen wij naar ons hele bestand een extra nieuwsbrief per mail met diverse tips vanuit het Welzijnskwartier en andere (particuliere) organisaties.

Uiteraard kunt u ons tijdens kantoordagen tussen 10.00 en 14.00 uur telefonisch bereiken via de frontoffice van het Welzijnskwartier 071-4033323 of stuur een mail aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl.

Zorg goed voor elkaar, blijf zoveel mogelijk binnen. Samen kunnen wij het Corona virus aan.

Namens het team mantelzorgondersteuning,

Reinette, Asli, Martine en Annabel