Grote thuis bingo voor ouderen

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het meeste vrijwilligerswerk stil komen te liggen. Verenigingen zijn gesloten, zorginstellingen laten geen bezoek meer toe en evenementen zijn gecanceld. Maar we zien ook veel mooie initiatieven ontstaan voor mensen die aan huis gebonden zijn. Iedere week zetten we een initiatief in de spotlights. Deze keer: MaatjesopMaat bingo voor ouderen

MaatjesopMaat is een burgerinitiatief in Katwijk met als doel eenzaamheid binnen kwetsbaren groepen tegen te gaan. Dit doen zij door mensen met dezelfde interesses, hobby's maar ook aansluitende mogelijkheden aan elkaar te koppelen. Door de uitbraak van het coronavirus hebben zij uit veiligheidsoverwegingen besloten te wachten met het verbinden van maatjes. Toch willen zij zich ook in deze periode graag inzetten voor de senioren en organiseren zij alternatieve activiteiten.

Na eerder succes van de bloemenacties voor hulpverleners en bezorgen van broodjes vis bij ouderen, organiseren zij in de maand april een bingo voor ouderen. Vanaf 6 april worden van maandag tot en met zaterdag tussen 17:00 en 18:00 live op RTV Katwijk vier nummers getrokken. Mensen die bingo hebben kunnen dan bellen naar de radio en één van de gesponsorde prijzen winnen. De nummers verschijnen vanaf 16 april ook in de Katwijksche post, omdat niet iedereen altijd kan meeluisteren via de radio of tv.Iemand aanmelden voor de bingo? Dat kan via een Whatsapp naar 06-16841293. Schrijf in het bericht het adres, de woonplaats en postcode.

Om te zorgen dat de 6.500 bingo vellen op de juiste plek terecht komen, zijn de vrijwilligers van MaatjesopMaat op zoek naar mensen die willen helpen bij het bezorgen van de bingokaarten, vóór 6 april. Dit hoeft niet veel tijd te kosten wanneer verschillende mensen een straat oppakken is dit zo gebeurd. Vind jij het leuk te helpen? Neem dan contact op met Adriaan de Mol: 06-21389631 of aanmelding@maatjesopmaat.nl. Je kan zelf aangeven waar je de bingovellen wilt bezorgen of vragen in welke wijk er nog hulp nodig is.


<iframe style="width: 500px; height: 281px;" src="//player.vimeo.com/video/402523849" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>