Informatieavond vrijwilligerswerk Huize Callao

Op dinsdag 2 april organiseert Welzijnskwartier een informatieavond over vrijwilligerswerk bij Huize Callao.

Bij Huize Callao, gevestigd in Katwijk, zijn talloze vrijwilligers actief! Het is hét centrum voor verschillende projecten, waaronder Katwijk Rijd(t) Mee, Integratie & Participatie en Huisbezoeken 80+. Deze drie vrijwilligersprojecten hebben ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Daarom nodigt Welzijnskwartier geïnteresseerden uit voor een open inloopavond op 2 april van 19:00 tot 21:00 uur.

We vertellen je graag wat over de vrijwilligersfuncties:

  • Katwijk Rijd(t) Mee biedt vervoer aan minder mobiele inwoners, waardoor ze zelfstandig naar afspraken, activiteiten, vrienden of familie kunnen gaan. Als Wijkhopperchauffeur draag je bij aan hun vrijheid en zelfstandigheid door één dag of dagdeel per week achter het stuur van de Wijkhopper te stappen. Ook is er op maandagochtend nog een plek vrij voor een vrijwillige centralist die telefonisch ritten plant en matcht.
  • De sociaal werkers van Welzijnskwartier begeleiden dagelijks tientallen inburgeraars, ook bekend als statushouders, bij hun participatie en integratie. Vrijwilligers helpen hen wegwijs te maken in Katwijk, ondersteunen bij diverse vragen en kunnen zelfs een maatjescontact worden.
  • De vrijwilligers van 80+ Huisbezoeken komen iedere twee maanden samen in Huize Callao om nieuwe huisbezoeken te verdelen. Ze plannen bezoeken in bij inwoners van 80 jaar en ouder, waarbij ze informatie geven over preventie en welzijn.

Als je geïnteresseerd bent, kom dan naar de informatieavond op dinsdag 2 april tussen 19:00 en 21:00 uur bij Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk. Onder het genot van een kopje koffie kun je vragen stellen en kennismaken met de sociaal werkers. Als je niet kunt komen maar wel nieuwsgierig bent naar een van de projecten, neem dan contact op met Carmen van Wort via 06-45101727 of stuur een e-mail naar carmenvanwort@welzijnskwartier.nl.