Word vrijwilliger bij Katwijk Rijd(t) Mee

Nieuwe, diverse en groene vervoersdienst in Katwijk

Met de Wijkhopper een boodschapje doen of een vriend(in) een dorp verderop bezoeken via particulier vervoer (ANWB AutoMaatje) of een lekkere fietsrit met de duofiets (Fietsmaatjes Katwijk). Via Katwijk Rijd(t) Mee, een initiatief van Welzijnskwartier en gemeente Katwijk, kan iedereen die minder mobiel is mee blijven doen aan de samenleving.

Ook in Katwijk is het voor veel mensen moeilijk(er) om de deur uit te kunnen, omdat zij slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Door de beperkte bewegingsvrijheid kan iemand in een sociaal isolement terecht komen en zich eenzaam voelen. Naar de markt, een huis van de wijk/buurt bezoeken, een haring op de boulevard eten of naar het ziekenhuis voor een afspraak... het kost allemaal veel meer moeite.

Vrijwilligers gezocht!
Vanaf 1 april kunnen minder mobiele mensen gebruik maken van 3 diensten van Katwijk Rijd(t) Mee; ANWB AutoMaatje, Fietsmaatjes Katwijk en de Wijkhopper. Hiervoor zoeken wij veel enthousiaste vrijwilligers die graag op de weg zijn of die het leuk vinden om organisatorisch hiervoor iets te betekenen. Zo zoeken we naast chauffeurs; bestuursleden (voor Fietsmaatjes Katwijk), technisch beheerders, centralisten en planners. 

Wat past bij jou? Waar heb jij zin in?
Je biedt mensen gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als AutoMaatje vervoer je met jouw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. Houd je van fietsen? Word fietsmaatje! Dan doe je iemand anders een plezier met een rondje op de duofiets (met elektrische trapondersteuning). Als chauffeur van de Wijkhopper rijd je in een duurzame elektrische auto mensen in de verschillende dorpskernen van Katwijk rond.

Interesse?
We starten bijna en we nodigen jou uit om vrijwilliger te worden! Als vrijwilliger krijg je goede begeleiding, trainingen en je krijgt veel vrijheid. Wil je een uitnodiging voor een voorlichtingsgesprek? Kijk op www.katwijkrijdtmee.nl of bel/mail naar projectleider Mariëlle Regeer, 06-13425147 katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl
 


Man stapt in auto met chauffeur

 

 

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk