Kleine hulpmiddelen, groot effect

Welzijnskwartier en Vegro laten met behulp van RTV Katwijk op tv zien welke handige hulpmiddelen er allemaal zijn. De meeste mantelzorgers zijn goed bekend met grote hulpmiddelen als rolstoelen en rollators. Minder bekend zijn al die kleine hulpmiddelen die het leven net even makkelijker maken en de dagelijks zorg verlichten. Op maandag 27 april en maandag 4 mei kunt u kennis maken met deze hulpmiddelen via een uitzending van RTV Katwijk.

Bij hulpmiddelen in de zorg denken we vaak aan een scootmobiel, hoog-laagbed, traplift of aangepast toilet. Maar er zijn nog veel meer handige middelen die het dagelijkse leven net even aangenamer en veiliger maken. Van speciaal bestek, aangepaste blikopeneners, anti-slipmatjes voor onder het bord tot aan draaischijven om gemakkelijk uit de auto te stappen. Het aanbod is bijna onbeperkt.

De meeste mantelzorgers zoeken regelmatig naar handige hulpmiddelen die de zorg iets verlichten. Om deze zoektocht wat makkelijker te maken, organiseren Welzijnskwartier, Vegro en RTV Katwijk een uitzending over al die kleine hulpmiddelen. U hoort en ziet wat er allemaal mogelijk is. Uiteraard is er ruimte om uw eigen vragen te stellen aan de experts. U kunt na de uitzending bellen met sociaal werker Asli Filiz 06-12114636. In een volgende uitzending worden uw vragen door de experts van Vegro beantwoord.

Voor wie: Mantelzorgers uit de gemeente Katwijk en andere belangstellenden
Wanneer: uitzending RTVKatwijk van maandag tot en met vrijdag vanaf 27 april tot en met 4 mei om 10.00, 18.00 uur en 21.30 uur.
Waar: zender RTVKatwijk op locatie Vegro Thuiszorgwinkel, Ambachtsweg 22 in Katwijk

Katwijk heeft ca 2500 mensen die dagelijks voor een ander zorgen. Deze mantelzorgers kunnen bij Welzijnskwartier terecht voor ondersteuning en activiteiten waarbij verhalen en tips gedeeld worden. Hiermee krijgen mantelzorgers een luisterend oor en even tijd voor zichzelf.