Lancering Katwijk Rijdt Mee

Vanaf 1 april een rit bestellen!

Lancering Katwijk Rijd(t) Mee; de nieuwe vervoerder in de gemeente Katwijk      

Vanaf 1 april starten officieel de eerste ritten via Katwijk Rijd(t) Mee! Het is voor veel mensen moeilijk(er) om de deur uit te kunnen, omdat zij slecht  ter been zijn of geen vervoer hebben. Dit kan leiden tot een sociaal isolement of zich eenzaam voelen. Met Katwijk Rijd(t) Mee biedt Welzijnskwartier en gemeente Katwijk een sociale oplossing voor dit mobiliteitsprobleem.   
 
ANWB AutoMaatje Katwijk
Een van de onderdelen van Katwijk Rijd(t) Mee is ANWB AutoMaatje. Vrijwilligers rijden met hun eigen auto passagiers, vooral buiten de dorpskernen. Onze vrijwilligers hebben een training gevolgd, zijn enthousiast en hebben een luisterend oor! Passagiers betalen € 0,30 per km, inclusief de afstand die de chauffeur aflegt om voor te rijden. 

Door ANWB AutoMaatje Katwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven.
 
Wijkhopper  
Wilt u in uw eigen omgeving even een boodschapje doen? Of naar de kapper? Dan kunt u onze ‘Wijkhopper’ reserveren. U wordt dan door een vrijwilliger in een elektrische auto aan de deur opgehaald en weer thuisgebracht op het door u aangegeven tijdstip. Voor deze optie sluit uit een abonnement af van maximaal € 15 per jaar (met een WMO indicatie € 10 per jaar). Per rit betaalt u € 1, dus €2 voor een retourtje.   
 
Belcentrale 
Op 1 april starten wij officieel met onze eerste ritten. Via telefoonnummer 071-3031280 kunt u zich aanmelden als klant en om uw ritten te bestellen. Wij zijn op doordeweekse dagen telefonisch bereikbaar tussen 8 en 12 uur. Wij zijn per email ook bereikbaar via katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl. 
 
Fietsmaatjes Katwijk  
Wilt u graag fietsen, maar heeft u daar hulp bij nodig? Samen met enthousiaste vrijwilligers bereiden wij de oprichting van stichting Fietsmaatjes Katwijk voor. Met duofietsen met trapondersteuning, komen fietsvrijwilligers u voor uw deur ophalen voor een ontspannende rit. Zoals de naam al doet vermoeden; er kunnen heel mooie vriendschappen ontstaan op deze duofietsen!   
 
Bij Katwijk Rijd(t) Mee maken vrijwilligers het verschil. Wij zoeken nog heel enthousiaste vrijwilligers:  
- die met eigen auto of onze elektrische auto's passagiers willen rijden.   
- die bij onze telefooncentrale willen werken.   
- die in het bestuur willen plaatsnemen van Fietsmaatjes Katwijk.  
- die Fietsmaatje willen worden.   
 
Bent u al enthousiast, heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken voor een informatief kennismakingsgesprek? Bel dan met Arnout de Bakker, projectleider Katwijk Rijd(t) Mee op 06-12215177.  
 

Ben je op zoek naar een tijdelijk vrijwilligerwerk?

Het platform Doe Mee in Katwijk geeft je een overzicht aan beschikbaar vrijwilligerswerk. Wil je liever iets langsdurigs om iets blijvends op te bouwen? Dat kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste plek.

Doe Mee in Katwijk