Mondkapjes naaien voor de zorg

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het meeste vrijwilligerswerk stil komen te liggen. Verenigingen zijn gesloten, zorginstellingen laten geen bezoek meer toe en evenementen zijn gecanceld. Maar we zien ook veel mooie initiatieven ontstaan voor mensen die aan huis gebonden zijn. Iedere week zetten we een initiatief in de spotlights. Deze keer: mondkapjes maken voor de zorg.

Er is een enorm tekort aan mondkapjes. Dit stimuleerde de Katwijkse Arina De Mol - Verweij om zelf aan de slag te gaan. Via Facebook is er ondertussen een club mensen die thuis achter de naaimachine mondkapjes maken. Hier snijdt het mes aan twee kanten: mensen kunnen aan de slag en zorgorganisaties zijn blij.

De vraag van zorgorganisaties als Overduin, Topaz, Marente, het Raamwerk en DSV De Duinrand overtreft ondertussen het aanbod. Daarom zoekt Arina nog meer mensen die achter de naaimachine willen kruipen. Goed te weten: het gaat hier niet om de hoogwaardige medische mondkapjes die in ziekenhuizen worden gebruikt.

Op deze Facebook-pagina kunt u zich aanmelden. Daar vindt u ook uitleg over patronen, soort stof en afleveradressen. Heeft u geen Facebook?
Geen probleem en mail of bel Arina: arina-verweij@hotmail.com of (06) 238 498 31.

<iframe style="width: 500px; height: 281px;" rel="width: 500px; height: 281px;" src="//player.vimeo.com/video/400920181" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>