Radio uitzending Alzheimer cafe Katwijk via RTV Katwijk

In deze Corona periode is het fysieke Alzheimer café natuurlijk gesloten. Maar i.s.m. RTV Katwijk laat Welzijnskwartier het programma wel gewoon doorgaan. Op woensdag 8 april vertelt verpleegkundige Marleen Bellekom meer over een wel zeer actueel onderwerp: beeldzorg en beeldbellen.

Net als tijdens een gewone bijeenkomst van het Alzheimer Café wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. U krijgt antwoord op vragen als Wat is Beeldzorg precies? Kan dat ook bij mensen met dementie? Wat heb je ervoor nodig? Hoe verhouden beeldzorg en beeldbellen zich met elkaar? Hoe blijf ik via beeldbellen tijdens de Coronacrisis in contact met naasten?

Alle fysieke Alzheimer café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn tot 1 juni geannuleerd. Tot die datum worden deze bijeenkomsten vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren. De oorspronkelijke onderwerpen worden wat aangepast, omdat niet ieder onderwerp zich goed leent voor de radio.
Tijd: programma 18.00 - 19.00 uur Waar: online op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio 88.1 FM

Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier.
Na de zomer hopen deze organisaties de normale routine weer op te pakken met maandelijkse bijeenkomsten in dienstencentrum De Zwanenburg in Katwijk.