Vrijwilligers gezocht voor begeleiden natuurwandelingen

 

Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam en geest. Daarom hebben Welzijnskwartier en De Groene Motor de handen ineen geslagen met de Stichting Gezond Natuur Wandelen om een wekelijkse natuurwandelgroep te starten in Katwijk. Voor het begeleiden van de wandelingen worden nog extra vrijwilligers gezocht.

Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier en samen wandelen is een gezellige manier om in beweging te zijn. De gratis natuurwandelingen zijn speciaal voor mensen die meer willen bewegen en het leuk vinden dat samen met anderen te doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en kunnen onderweg vertellen over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk. De vrijwillige wandelbegeleiders krijgen een korte natuurbelevingscursus (verzorgd door IVN), een cursus wandelbegeleiding (KWbN) en een EHBO-cursus aangeboden.

Ook vrijwilliger worden?
Neem contact op met Leonie van der Geest van De Groene Motor via l.vandergeest@degroenemotorzh.nl of 06-13 14 25 11.

Gezond Natuur Wandelen wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijnskwartier Katwijk, De Groene Motor, Oranje Fonds, RCOAK en de Provincie Zuid-Holland.

Mensen wandelen in het bos

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021