Fit- en Vitaaldag Ouderen een succes!

 

Vrijdag 16 september zijn de Nationale Sportweek in Katwijk gestart met de Fit en Vitaaldag voor ouderen bij Quick Boys. Ruim 60 ouderen maakte kennis met het sportaanbod vanuit Welzijnskwartier. Olga Commandeur was ook aanwezig om de aanwezige ouderen in beweging te krijgen en professor David van Bodegom was er met een interessante lezing!

‘Meestal beweeg ik voor de televisie mee, maar met een grote groep bewegen is veel leuker’! Dit was één de reacties afgelopen vrijdag 16 september waar rond de 100 ouderen konden kennis maken met  beweegaanbod voor ouderen in de gemeente. 

Al het aanbod was aanwezig; valpreventie, de Vitality Club, fit en vitaal testen, wandelvoetbal, wandelbasketbal, het beweegidee en Fietsmaatjes Katwijk. Dit zijn allemaal beweeginitiatieven in Katwijk. 

Meer informatie over bewegen vind je op www.doemeeinkatwijk.nl of contact met Lilyan Hofstee, lilyanhofstee@welzijnskwartier.nl

Nederland in Beweging!

Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging was ook aanwezig om iedereen te laten bewegen, maar ook om advies te geven over bewegen. Dit was een ideale kans om een keer in real life mee te doen aan Nederland in Beweging! Naast Olga Commandeur waren er ook sprekers van de Leyden Academy aanwezig die meer informatie kon geven over het menselijk lichaam, heel inspirerend!

Doe Mee Weken in Katwijk

De Fit & Vitaal Dag voor ouderen gaf het startschot voor de Nationale Sportweek en is onderdeel van de Doe Mee Weken in gemeente Katwijk (17 september t/m 11 oktober). Deze campagne is een initiatief voor inwoners van gemeente Katwijk om mee te doen aan leuke activiteiten van lokale verenigingen, buurtinitiatieven en organisaties, waarmee inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Daarnaast besteden we aandacht aan speciale thema's: 'Ik Toon - Week van de Amateurkunst', 'Week van de Ontmoeting' (voorheen Week tegen Eenzaamheid), 'Nationale Sportweek', 'Burendag', 'De Week van Toegankelijkheid' en 'Coming Out Day'.