Inloop koffieochtend voor mantelzorgers in Katwijk bij Brownies & DownieS

Voor iedereen die gezellig koffie wil drinken met bewoners uit de wijk

Ben jij mantelzorger en vind je steeds niet het moment om je bij ons in te schrijven? Of twijfel jij misschien of je wel mantelzorger bent? Dan is dit je kans! Op vrijdag 17 februari van 10.30 uur tot 12.00 uur zijn wij met het team van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning aanwezig bij Brownies & downies, Noordeinde 1A in Katwijk aan Zee. Je kan je dan gratis bij ons inschrijven. Welzijnskwartier biedt jou een kopje koffie/thee aan met een brownie. Ook mantelzorgers die al bij ons staan ingeschreven kunnen gewoon even langskomen om je vragen te stellen.

Sociaal werker Annabel Gerritsen legt uit: 'een inschrijving verplicht je tot niets, maar het bied je wel een soort van vangnet, de zekerheid dat er mensen er voor je zijn wanneer je het nodig hebt. Zelfs als je nu nog geen behoefte hebt aan steun is het goed om je in te schrijven, zodat wij overbelasting eerder kunnen signaleren'.

In Nederland zorgen zo’n 5 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft
Dit zorgen voor elkaar is onmisbaar in onze samenleving. Dit wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen door de emotionele band die er is met degene die zorg nodig heeft. Herken jij dit? Dan ben jij mantelzorger.

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar je verhaal, geven informatie, bieden lotgenotencontact en organiseren bijeenkomsten waar je als mantelzorger even los kunt zijn van de zorg of informatie krijgt over een bepaald thema. 

Schrijf je online in als mantelzorger